full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Tizenkét szekszárdi pincészet a Bordói November Nagykóstolón

Tizenkét szekszárdi pincészet a Bordói November Nagykóstolón

2017.11.17. Hatvan Kárpát-medencei kiállító csaknem kétszáz bora fogadja a Corinthia Hotel Budapestben szombaton a bordeaux-i szőlőfajták borainak kedvelőit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján.

Magyarországon összesen 6000 hektáron találhatók cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot ültetvények; ez a teljes kékszőlővel beültetett terület több mint egyharmada, ami jól mutatja ezen fajták jelentőségét és népszerűségét – közölték az MTI-vel a szervezők.

A nagyszabású sétáló kóstolón idén tizenegy hazai és egy határon túli borvidék 60 borászatának mintegy 200 fajtaborát és házasítását, frissebb és korábbi évjáratokból érkezett tételeket egyaránt kóstolhatnak a vendégek.

A nyolcórás rendezvény alatt a sétáló kóstolón kívül több programot is kínálnak a szervezők. A Borkollégium négy ingyenes előadásán borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába: így a TOP100 magyar bor kóstolóján a legjobbak között szereplő vörösborok; a “fineszes” Kamocsay merlot; a szűretlenül palackozott Malatinszky cabernet franc, valamint a Villányi Franc kap ezúttal kiemelt szerepet.

Szekszárdról tizenkét pincészet borait kóstolhatják meg a résztvevők. A rendezvényen Szekszárdról a Bodri Pincészet, Dúzsi Tamás És Családja Pincészete, a Fekete Borpince, a Frankos Borház, az Illyés Kúria, a Lajvér Borház, a Mészáros Pál Borház és Pince, a Mikóczi Pincészet, a Schieber Pincészet, a Schiszler Borászat, valamint a Tüske Pince, illetve a Twickel Szőlőbirtok, a Tolnai borvidékről pedig a Tűzkő Birtok borait lehet majd megkóstolni.

A Bordói November Nagykóstoló vendégei a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor teremben – külön térítés ellenében – nyugodt körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő tételekkel, valamint két exkluzív bordeaux-i borsort is lehetőségük lesz megkóstolni. Az egyik válogatás az öt premier cru classé besorolású chateau egy-egy tételét tartalmazza, a másik pedig a 2012-es évjárattal ismerteti meg a vendégeket öt bordeaux-i top chateau borain keresztül.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close