full screen background image
Keresés
2018 november 17 - szombat
  • :
  • :

Tizenötmillió forintból újult meg a Családok Átmeneti Otthona Szekszárdon

Tizenötmillió forintból újult meg a Családok Átmeneti Otthona Szekszárdon

2017.12.07. Tizenötmillió forintból újult meg Szekszárdon a Családok Átmeneti Otthona, ahol immár egész családokat is tudnak fogadni az ország egész részéből. 

2018hirdetés

Befejeződött a Csatári u. 70/B. szám alatt található Családok Átmeneti Otthona felújítása – közölte dr. Haag Éva alpolgármester szerda délután a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Mint azt elmondta, a több mint 15 millió forintos beruházás keretében leszigetelték a tetőt, nyílászárókat cseréltek ki, előtetetőt készítettek a hátsó udvar felé, felújítást hajtottak végre a vizesblokkokban, megújult az aljzat, szúnyogháló és roló került a tetőablakokra.

Emellett teljesen megújult a konyha, melynek részeként új konyhabútort szereztek be, valamint eltávolítottak egy falat, ami által egy közösségi térként is funkcionáló helyiség jött létre. Ezen túlmenően új hűtőszekrényt és mosógépet is beszereztek. A felújítást egy helyi vállalkozó végezte el, a költségek felét saját forrásból fizette az önkormányzat – tájékoztatott az alpolgármester.

Ajándékot is kaptak az otthon kis lakói Mikulás napja alkalmából. Fotó: Kadarka.net

Dr. Haag Éva azt is elmondta, hogy a felújítás után nemcsak a régi lakók térhettek vissza, hanem új lakókat is tudott fogadni az otthon. Hozzátette, a 20 férőhelyes intézmény telítettsége egész évben közel száz százalékos, illetve, hogy az ország egész területéről tudnak egész családokat fogadni.

Az intézményben jelenleg három család tagjai, összesen tizenketten laknak, de folyamatosan érkeznek a kérelmek, így várhatóan rövid időn belül teljesen fel fog töltődni a lakók létszáma – számolt be Tolácziné Varga Zsuzsa, a Szekszárdi Humánszolgáltató Központ vezetője.

Az önkormányzat nevében dr. Haag Éva egy kis meglepetést is átadott „Mikulás napja” alkalmából az otthon kis lakóinak, akik nagyon örültek az ajándéknak.

A vezetőképen dr. Haag Éva alpolgármester (b), Tolácziné Varga Zsuzsa, az othon vezetője, illetve dr. Főfai Klára, a humán szolgáltatási igazgatóság vezetője. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close