full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi gyermekellátást

2016.04.26. Tízmilliárd forintból fejlesztik a sürgősségi és baleseti gyermekellátást – jelentette be Köpeczi-Bócz Tamás európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: 5,5 milliárdot a megyei területi ellátás újraszervezésére fordítanak, 4,5 milliárdból pedig az országos módszertani anyagokat dolgozzák ki. A program szakmai irányítója a Heim Pál Gyermekkórház lesz. Köpeczi-Bócz Tamás hozzátette, a program szeptemberben indulhat, a szükséges beruházások pedig jövőre kezdődhetnek meg.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár arról beszélt, hogy az elmúlt száz évben nem volt hasonló méretű fejlesztés a gyermekellátásban. A fejlesztésnek az összes olyan kórház és klinika haszonélvezője lesz, ahol a legmagasabb, 3-as szintű intenzív osztályos ellátást nyújtják a gyermekszakmában – mondta.

„Nem csak betont szeretnénk önteni és új nyílászárókat szeretnénk, hanem a szakmát szeretnénk újraszervezni“ azért, hogy legkésőbb 90 percen belül mindenki hozzájuthasson a 3-as szintű ellátáshoz – mondta az államtitkár.

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója elmondta, az uniós projekt jóvoltából lehetőség lesz öt vidéki – Győr, Debrecen, Szeged, Pécs, Miskolc – és egy nagy országos központ létrehozására, amelyek magas szinten, intenzív osztályokon láthatják majd el a gyerekeket, a sürgősségi, a sebészeti és a traumatológiai eseteket. Hozzátette: a programban épületfejlesztések és műszerbeszerzések is szerepelnek, és a szakemberek képzése is része lesz a projektnek.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close