full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Több gyermek rosszul lett, bezárták az ideiglenes uszodát Szekszárdon

Több gyermek rosszul lett, bezárták az ideiglenes uszodát Szekszárdon

2015.11.12. A veszélyessé vált fedett uszoda után a helyette létrehozott, ideiglenes uszodát is bezárták Szekszárdon, miután több gyermek rosszul lett a létesítményben.

Csillag Balázs, az üzemeltető Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. igazgatója csütörtökön az MTI-nek elmondta: múlt szerdán nyolc diák klórmérgezés tüneteivel fordult orvoshoz, a vizsgálatok azonban nem állapították meg a mérgezést.

Kondákor István, a Tolna Megyei Balassa János Kórház igazgatója azt közölte, hogy három gyermek került kórházba megfigyelésre, őket másnap reggel engedték haza.

A Tolna Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a Szekszárdi Járási Hivatal népegészségügyi osztálya november 4-én szülői jelzésre tartott vizsgálatot a fürdőben. Ennek során azt állapították meg, hogy egy előző napi áramkimaradás után nagy mennyiségű klór kerülhetett a medence vizébe. Az üzemeltető kicserélte a vizet, és a medencetér szellőztetését is megkísérelte növelni, “jelenleg azonban a műszaki feltételek nem biztosítottak az elegendő friss levegő utánpótlásához” – írták.

Az uszoda működését ezért a hatóság mindaddig felfüggesztette, amíg a természetes és mesterséges szellőztetésről biztonságosan nem gondoskodnak. Az ideiglenes uszodát a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő sportúszómedencéjéből azt követően hozták létre, hogy a város fedett uszodája statikailag veszélyessé vált, és szeptemberben be kellett zárni. A sátorlappal fedett létesítményben több száz diák úszásoktatását végezték.

MTI

A képen az ideiglenes szekszárdi uszoda Fotó: Kiss Albert
Read previous post:
Close