full screen background image
Keresés
2018 július 17 - kedd
  • :
  • :

Több mint 3700 gyorshajtót bírságoltak meg a maratoni akción

Több mint 3700 gyorshajtót bírságoltak meg a maratoni akción

2016.04.23. A rendőrök 3741 gyorshajtót bírságoltak meg a Speedmarathon sebességellenőrzési akció keretében – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottságának (OBB) főtitkára.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Kiss Csaba elmondta: a csütörtök reggel 6 órakor kezdődött, az Európai Közlekedési Szervezet Hálózata (TISPOL) által kezdeményezett 24 órás akció keretében 857 helyszínen mértek sebességet. A főtitkár örvendetesnek nevezte, hogy a tavalyi hasonló akcióhoz képest, amikor 5 ezer gyorshajtót bírságoltak meg, most 25 százalékkal kevesebb volt a sebességkorlátozást túllépők száma.

A sebességellenőrzési pontok többségét a lakosság javaslatai alapján jelölték ki és az akciót megelőzően ezt nyilvánosságra is hozták; az akcióban 613 rendőr vett részt.

Mint azt megírtuk, Tolna megyében a megyei rendőr-főkapitányság, valamint a Szekszárdi-, a Paksi- és Bonyhádi Rendőrkapitányság rendőrei traffipaxoltak, összesen 22 helyszínen. A rendőrök a lista alapján az M6-os autópályán, a 6-os számú főúton, illetve több település belterületén mérték a közlekedők sebességét.

Kiss Csaba hangsúlyozta: az intézkedés jó hatást gyakorolt a közlekedésbiztonságra, hiszen sem csütörtökön, sem péntek délig nem történt halálos baleset Magyarországon. Hozzátette: tavaly is ugyan ilyen hatást gyakorolt a közlekedésre az akció, vagyis akkor sem volt halálos közlekedési baleset, sőt az azt követő két napban sem halt meg senki a magyar utakon. Kiss Csaba kifejezte reményét, hogy ez a most következő hétvégén sem lesz másként.

A múlt évi összeurópai akció során a legtöbb gyorshajtót (11 ezret) Németországban mérték be. A második Olaszország volt 5,5 ezer gyorshajtóval, a harmadik pedig Magyarország 5 ezerrel. Az idei nemzetközi adatok csak később állnak rendelkezésre.

Kadarka.net/MTI

A képen: egy rendőr a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton, Pécs határában. MTI Fotó: Sóki Tamás
Read previous post:
Close