full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Vízrendezés valósul meg Decsen, több mint 381 millió forint támogatással

Vízrendezés valósul meg Decsen, több mint 381 millió forint támogatással

2018.01.12. Több mint 381 millió forintos támogatást nyert el a decsi önkormányzat vízrendezésre a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) keretében.

2018hirdetés

A jelenlegi rendszer nem képes megfelelően elvezetni a csapadékvizet, sok helyen pedig ki sem épültek a csatornák, így a nagy esőzések rendszeresen járhatatlanná teszik az utakat és járdákat – indokolta a beruházás szükségét Antal Zsolt polgármester.

A vízelvezető árkok közötti kapcsolat megteremtésével a település alatt húzódó Tabáni árokba, illetve a Dobornya-csatornába kerül a víz – ezeket átemelővel és árokkal szintén össze kell kötni. A tervezett vízelvezető rendszer 3 534 méter nyílt földárkos és 736 méter burkolt árkos, továbbá 1480 méter zárt csatornaszakaszt tartalmaz.

Az összesen közel hat kilométeres szakasz érinti a Szőlőhegyi, Gárdonyi, Széchenyi, Alkotmány, Széll Judit és Deák utcákat, valamint a Dobornya csatornát és a Tabáni árkot. Mindezzel egyetemben mederrendezésre és a tározó felújítására is sor kerül, legkésőbb 2020 februárjáig.

A TOP-2.1.3- 15-TL1- 2016-00027 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. A kép illusztráció
Read previous post:
Close