full screen background image
Keresés
2019 március 21 - csütörtök
  • :
  • :

Több mint 400 millió forintból újul meg a nagydorogi általános iskola

Több mint 400 millió forintból újul meg a nagydorogi általános iskola

2017.09.07. A Nagydorogi Széchényi Sándor Általános Iskola épületeinek felújítására, bővítésére 430 millió forintot nyert el a Szekszárdi Tankerületi Központ az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Gerzsei Péter, a tankerületi központ igazgatója az MTI-vel azt közölte: a nagydorogi iskola tizenöt tanterme újul meg „parkettától a világításig”, ezek közül tizenegy a főépületben, négy az úgynevezett kisiskolában. Az irodákból fejlesztőszobákat alakítanak ki, ezért bővítik az iskolát, és az irodák az új szárnyban kapnak helyet – tette hozzá.

Az igazgató arról is beszámolt, hogy fontos része volt a pályázatnak a mindennapos testnevelés feltételeinek biztosítása, ezért a sportudvart is felújítják, többfunkciós lesz a sportpálya, amely új burkolatot, kapukat kap. Mivel beázik a sportcsarnok, ott tetőt cserélnek, valamint padlóburkolatot is. Ezt az épületet is bővítik, két új öltözővel és szertárral.

Szilágyi Péter arról tájékoztatott, hogy a tanulói létszám csökkenése megállt, idén 219 diák kezdte meg a tanulmányait, vannak bejárók is a környező településekről. A beruházás, amely a belső felújítás mellett eszközfejlesztést is magában foglal, jövőre kezdődhet el.

A tankerület a költségek fedezésére szolgáló forrást a minisztérium új, átfogó iskolafejlesztési programja keretében nyerte el, amely 81,2 milliárd forintos forrással csaknem 400 település 527 intézményének megújítását támogatja.

A képen a Széchényi Sándor Általános Iskola. Fotó: Mapio.net

MTI