full screen background image
Keresés
2019 március 25 - hétfő
  • :
  • :

Több mint 700 tétel a fehér- és rozéborok országkóstolóján

Több mint 700 tétel a fehér- és rozéborok országkóstolóján

2016.05.10. Az idei fehér és rozéborok országos borkóstolójára 722 tételt neveztek, ezekből szakértői bizottságok választják ki a borkiválóság könyvbe kerülő termékeket – közölte Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke hétfőn.

Elmondta, hogy a beküldött 722 termékből 531 fehér, 191 rozébor. Az Országos Borszakértő Bizottság elnöke szerint a negyedik éve megrendezett program iránti érdeklődés növekedését mutatja, hogy egyre több terméket neveznek a szakmai minősítésre, és az idén minden eddiginél több, 550 tételt közvetlenül a termelők küldtek be.

Az eddig elvégzett kóstolások azt vetítik előre, hogy az idén az átlagosnál magasabb arányban kerülnek majd be nevezett termékek a borkiválóság könyvbe, a korábbi évek tapasztalatai alapján ez az arány 50 százalék körül volt – tette hozzá.

Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati ügyekért felelős miniszteri biztosa elmondta, a nemzeti borkiválósági program célja, hogy ösztönözzék a borfogyasztást, és a piaci értéket jelző minősítéssel segítsék a termelőket az értékesítésben.

MTI
Read previous post:
Close