full screen background image
Keresés
2018 július 16 - hétfő
  • :
  • :

Több mint félezer új traffipax lépett működésbe

Több mint félezer új traffipax lépett működésbe

2016.04.05. Kedd reggel 8 órától üzemszerűen működnek a hivatalosan Véda közúti intelligens kamerának nevezett új fix traffipaxok. Tolna megyében hat helyen van ellenőrzőpont.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fixtelepítésű komplex közlekedésellenőrző pontot (KKEP) foglal magában, 134 útszakaszon.

Mint azt korábban a Kadarka.net-en megírtuk, Tolna megyében hat helyen lesznek fix telepítésű traffipaxok. Szekszárdon az 56-os úton, a szőlőhegyi körforgalomnál, Dunaföldvár belterületén a 6-os út 88 as kilométerszelvénynél, Bonyhád belterületén, a 6-os számú főút 157-es kilométerszelvényénél, valamint Dombóvár belterületén, a 611-es út bevezető szakaszán, illetve Nagydorog belterületén a 63-as út 26-os kilométerszelvényénél és Hőgyész belterületén, a 65-ös út 26-os kilométerszelvényénél van egy-egy fix traffipax.

Az Európai Unió célul tűzte ki, hogy a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak száma – 2010-hez képest – 2020-ig csökkenjen a felére, 2050-ig pedig a nullához közelítsen. Magyarország közlekedéspolitikai programja harmonizál az uniós célokkal. A Belügyminisztérium, az ORFK és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala konzorciumában megvalósuló projekt keretében felszerelt új traffipaxok pontos helyét a rendőrség honlapján térképes és táblázatos bontásban is közzétették (http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/kozlemeny-3).

Budapesten hat új traffipaxot helyeztek el: kettőt-kettőt az M3-as és az M5-ös autópályánál, valamint az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál. Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye tíz, Zala kilenc, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye nyolc-nyolc új kamerát kapott. Baranya és Bács-Kiskun megyében hét-hét, Békés, Csongrád, Heves, Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hat-hat, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében öt-öt új szupertraffipaxot szereltek fel. Pest megyében négy új kamera van.

A témáról korábban közölt összefoglaló írásunkat itt találja – kattintson!

A fotó az 56-os úton, a Szekszárd-Szőlőhegynél található fix traffipaxról készült. Kép: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close