full screen background image
Keresés
2018 május 23 - szerda
  • :
  • :

„Lépésben, szertelenül”: több mint hetven résztvevő a szekszárdi gyalogtúrán

„Lépésben, szertelenül”: több mint hetven résztvevő a szekszárdi gyalogtúrán

2017.06.29. Harmadik alkalommal tartotta meg a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat – öt civil szervezet és az önkormányzat közreműködésével – a „Lépésben, szertelenül” elnevezésű gyalogtúrát az elmúlt pénteken Szekszárdon és a várost övező dombokon.

polus_autohazhirdetés

A kábítószer ellenes világnap alkalmából megtartott túrán összesen több mint hetven gyermek és felnőtt vett részt, 14 csapatban – mondta el Kálóczi Andrea a RÉV intézményvezetője.

A 7,5 kilométer hosszú, 250 méter szintemelkedést magában foglaló gyalogtúra a RÉV Munkácsy utcai épületét indult. A túra a Kálvária – Puskás Tivadar utca – Kerékhegy ؘ– Cserhát-tető – Benedek-szurdik tanösvény – Szűcsény-szurdik – Borzsák utcai szurdik – Bocskai utca – Mérey utca – Babits utca – Munkácsy utca útvonalon haladt.

A túra részeként öt ellenőrzőponton is várták a résztvevőket. A Fehérlófia SE, a FITT Fitness, a Humán Szolgáltató Központ, az Ifjúsági Unió Szekszárd, és a Kórház SE által felállított ellenőrzőpontokon a túrázóknak különféle feladatokat kellett teljesíteniük, de testmozgásra ösztönző ügyességi-, és népi játékokkal is megismerkedhettek.

A túra célja, hogy általa felhívják a figyelmet a kábítószerek jelentette problémára, az összefogás fontosságára, példát mutatva arra, hogy miként lehet egészségesen és hasznosan eltölteni a szabadidőt.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close