full screen background image
Keresés
2019 november 11 - hétfő
  • :
  • :

Több mint négyszázan voltak kíváncsiak a Zsikó Zenekar bátaszéki koncertjére

Több mint négyszázan voltak kíváncsiak a Zsikó Zenekar bátaszéki koncertjére

2017.01.31. Több, mint négyszázan vettek részt Zsikó Zenekar újévi koncertjén, melyet a múlt péntek este tartottak Bátaszéken – közölte a bataszek.hu.

A koncerten köszöntőt mondott Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár. A koncerten közreműködött Pál István “Szalonna”, Ürmös Sándor, Ifj. Ürmös Sándor, Ifj. Ürmös Ferenc. A magas színvonalú népzene mellett, nem csak a fülnek, hanem a szemnek is élményt jelentő színpadtechnika és fényeffektek fokozták a közönség hangulatát – olvasható a bataszek.hu-n.

Mint azt korábban az MTI információi alapján közöltük, az előadók kiforrott műsorral készültek a koncertre, amelyen a Kárpát-medence minden népzenei dialektusából hangzottak el darabok. Többek között hortobágyi, kalotaszegi, mezőségi, rábaközi, felvidéki és sárközi népzenét hallhatott a közönség.

„Célunk az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra: a fővárostól távol is értékes kulturális események zajlanak” – mondta Zsikó Zoltán az MTI-nek.

A 2014-es Felszállott a páva tehetségkutató versenyen a három legjobb vonós banda közé választott Zsikó zenekar az egyik legtöbbet fellépő hazai népzenei együttes, tavaly több tucat koncertjük volt, köztük számos külföldi fesztiválon játszottak.

Fotó: bataszek.hu
Read previous post:
Close