full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

46. Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázat: hetven ifjú alkotót díjaztak

46. Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázat: hetven ifjú alkotót díjaztak

2016.05.24. Minden fiatal alkotó díjat érdemelt volna, olyan csodálatos művek érkeztek a 46. Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázatra, melynek díjátadóját kedd délután tartották a Babits Mihály Kulturális Központban.

Gyermekekkel, szülőkkel és tanítókkal telt meg a díjátadónak és kiállításmegnyitónak helyet adó márványterem kedd délután. Szinte minden díjazott személyesen eljött a nagy eseményre.

Az idei pályázatra 387 alkotás érkezett a Tolna megyei általános iskolás diákoktól – mondta köszöntőjében Farkas János, a kulturális központ igazgató helyettese. Hozzátette, mindenki díjat érdemelne, aki részt vesz egy ilyen pályázaton.

A rajzokat az idén is három tagú  zsűri bírálta el. A zsűri tagja volt a gyermekrajz pályázat megálmodója, Kovács Ferenc, valamint Pék Mária és Adorjáni Endre.

A pályázatra az idén is csodálatos alkotásokat küldtek a tanulók – összegzett beszédében Kovács Ferenc festőművész, aki 1970-ben életre hívta a gyermekrajz pályázatot. Mint mondta, láthatóan rengeteg odaadással készültek a művek, melyek érzelmeket, őszinteséget sugároznak és csodálatos színvilágban készültek.  A festőművész kiemelte, hogy az összes szekszárdi, valamint a bonyhádi általános iskolák tanulói minden évben igen szép alkotásokkal szerepelnek a pályázaton.

Az idén kiemelt figyelmet szenteltek a mese témakörnek, melyhez kapcsolódóan sok rajz készült. A pályázatnak a jövőben mindig lesz egy-egy aktuális kiegészítő témája – árulta el Kovács Ferenc.

A 46. Tolna Megyei Gyermekrajz Pályázaton összesen hetven alkotó művét ismerték el. Különdíjat két tanuló, és három osztály vehetett át a zsűritől, melynek elnöke, Kovács Ferenc, valamint tagja Pék Mária adta át a jutalmat a diákoknak.

A kiállítás megtekinthető 2016. június 12. (vasárnap) 18:00-ig a Babits Mihály Művelődési Központ márványtermében, az intézmény nyitva tartási idejében.

Különdíjasok

Egyéni
Géringher Anna Kincső, Bátaszék (Cikádor Általános Iskola és Alapfokó Művészeti Iskola 5. o.)
Varga Panna, Szekszárd (Baka István Általános Iskola 3.o)

Osztályok
Babits Mihály Általános Iskola, 1.A (Szekszárd, rajztanár: Kiss-Dala Mariann)
Baka István Általános Iskola, 3.A (Szekszárd, rajztanár: Polgár Judit)
Dienes Valéria Általános Iskola 1. osztály (Szekszárd, rajztanár: Csabai Zsuzsanna)

A díjazottak teljes litáját itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net




Read previous post:
Close