full screen background image
Keresés
2019 március 19 - kedd
  • :
  • :

Tolna megyei siker a Turul lépcsőfutó versenyen

Tolna megyei siker a Turul lépcsőfutó versenyen

2016.05.13. Bot Csaba őrmester, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója nyert a sportfelszerelésben indulók között a Turul Lépcsőfutó Bajnokságon, csütörtökön Tatabányán.

A Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik éve rendezi meg a Turul Lépcsőfutó Bajnokságot, ahol évről évre egyre több versenyző vág neki tűzoltó felszerelésben, vagy anélkül a 419 lépcsőfok leküzdésének. A versenyen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, megyei rendőr-főkapitányságok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országgyűlési Őrség, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal munkatársai képviseltették magukat.

Az idei bajnokságon, melyre a Belügyminisztérium állományában dolgozókon kívül is neveztek civilek, minden eddiginél többen indultak. Összesen száztizennégyen vágtak neki az országos kéktúra útvonal egyik legszebb részén, a Szelim barlang szomszédságában található Turul emlékműnél megrendezett versenynek.

A Cserna Judit aerobik edző által tartott jó hangulatú bemelegítés a rossz idő ellenére sem maradt el. Volt, aki védőfelszerelésben, de volt olyan is, aki esernyővel a kezében melegítette be izmait.

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni, női és férfi kategóriában egyaránt három-három korcsoportban. Elsőként a női versenyzők, majd a védőfelszerelésben, legvégül pedig a sportfelszerelésben indulók mérték össze erejüket. Sokan voltak azok is, akik kétszer vágtak neki a lépcsőfokoknak- először védőfelszerelésben, majd sportruházatban. Védőfelszerelésben harminckilenc férfi és egy női versenyző küzdötte le a lépcsőfokokat.

A verseny jó hangulatban, balesetmentesen zajlott. Noha óriási megpróbáltatás volt védőfelszerelésben, majd sportruházatban is felfutni a célig, így is sokan mosolyogva haladtak felfelé még akkor is, amikor látták, hogy a fele még hátra van. Bátran kijelenthető, hogy minden versenyző, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

A férfi I. kategóriában Bot Csaba őrmester, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója küzdötte le leggyorsabban, 4 perc 42 másodperc alatt a több mint négyszáz lépcsőfokot. Védőfelszerelésben sem tartott neki sokkal több ideig, 5 perc 22 másodpercre volt szüksége, ezzel a 2. helyezést sikerült megszereznie. Szuprics Ferenc tű. őrnagy, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka a III. korcsoport versenyzői között a 15. helyen ért célba, védőfelszerelésben a 4. leggyorsabb időt futotta.

Forrás/fotó: Komárom-Esztergom MKI