full screen background image
Keresés
2020 február 24 - hétfő
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Tolna megyeiek az ország legjobb tűzoltó gépjárművezetői

Tolna megyeiek az ország legjobb tűzoltó gépjárművezetői

2019.09.13. Idén harmadszor rendezték meg az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyt, amelynek csütörtökön megtartott döntőjében hatvan gépjárművezető mérte össze elméleti és gyakorlati tudását. Készenléti szer és ügyintézői kategóriában is élen jártak a Tolna megyei versenyzők.

A különböző feladatok végére eldőlt, kik az év legjobb tűzoltó gépjárművezetői, és kik a legjobb ügyintéző gépjárművezetők. A döntő mezőnyébe a megyei selejtezőkön legjobban teljesítettek, illetve az öt helyszínen megrendezett regionális döntőkben első három helyezést elért csapatok jutottak be.

A döntő helyszínéül a zsámbéki Drivingcamp vezetéstechnikai pálya szolgált, amely kiválóan alkalmas arra, hogy ott profi körülményeket teremtsenek a versenyzéshez. A versenyen a résztvevő igazgatóságok két kategóriában – készenléti szer és ügyintézői gépjármű – indíthatták kétfős csapataikat. A versenysorozat nem titkolt célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a balesetmentes gépjárművezetés fontosságára, emellett arra is kiváló alkalmat teremt, hogy a szervezet gépjárművezetői egymással is összemérjék tudásukat.

A megméretés mindkét kategóriában indulók számára elméleti és gyakorlati részből állt. Előbbiben KRESZ, gépjárműismereti és vezetéstechnikai kérdéseket tartalmazó tesztek vártak a versenyzőkre. Ezt követően a verseny gyakorlati szakaszában a valós vezetési szituációkat élethűen szimuláló pályák fogadták a résztvevőket. A három szakaszra osztott gyakorlati pályán egyebek mellett a gyors irányváltások, a csökkentett tapadású téli útviszonyok és a pontos kanyarív megválasztása tették próbára az indulók képességeit.

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapata lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot. Az ügyintézői gépjárművezetői kategóriában a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának versenyzői, Dobos Gábor és Novák János a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close