full screen background image
Keresés
2018 július 19 - csütörtök
  • :
  • :

Tolnában is a héten pótolják az elmaradt szúnyoggyérítéseket

Tolnában is a héten pótolják az elmaradt szúnyoggyérítéseket

2017.08.08. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, a héten pótolják be a múlt heti nagy hőség miatt elmaradt szúnyoggyérítéseket az ország több részén, közte Tolna megyében is.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Az elmúlt héten érvénybe léptetett harmadfokú hőségriasztás nagymértékben akadályozta a munkálatokat. A kánikulában ugyanis csökken a gyérítésre felhasznált szerek hatása, hiszen megváltozik a szúnyogok viselkedése, módosul a rajzásuk ideje. A múlt héten ezért elsőként a légi-, majd a földi kémiai kezelések végrehajtását függesztették fel, több településen is elmaradt a permetezés.

A hőség miatt elmaradt kezeléseket ezen a héten pótolják, természetesen az időjárás függvényében. A heti terv szerint Békés, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében lesz szúnyoggyérítés. Vas és Zala megyében, valamint Budapest hat kerületében részleges földi kémiai kezelés várható.

A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítési program során eddig 547 ezer hektáron permeteztek a szakemberek. A június elseje óta tartó program már több mint kilencszáz települést érintett. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 233 településen, összesen 73 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.

A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen – kattintson!

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Retkes Tamás
Read previous post:
Close