full screen background image
Keresés
2018 április 24 - kedd
  • :
  • :

Tolnai vízműtelep: megvásárolja a város a többi önkormányzat tulajdonrészét

Tolnai vízműtelep: megvásárolja a város a többi önkormányzat tulajdonrészét

2017.04.13. Megvásárolja a város a tolnai vízműtelep többi tulajdonos önkormányzat tulajdonrészét – döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

polus_autohazhirdetés

Hamarosan befejeződik a Tolna Víz- és Csatornamű Kft. 2015 májusában elindított végelszámolása. A végelszámolás érinti a vízmű telephely tulajdoni viszonyainak rendezését is. Ez az ingatlan 1992-ig állami tulajdonban volt, ezután a jelenleg is tulajdonos 13 település osztatlan közös tulajdonába került. A képviselő-testület úgy döntött, hogy a tolnai önkormányzat, mint a legnagyobb tulajdonos, kezdeményezi a vízmű telep, mint közös tulajdon megszüntetését, mégpedig úgy, hogy Tolna – értékbecslés alapján – megvásárolja a többi önkormányzat tulajdonhányadát. Ezt az is indokolja, hogy az ingatlannak jelenleg nincs funkciója, hasznosítása nehézkes, természetbeni megosztása nem célszerű, illetve az ingatlan területén több víznyerő kút is van, amelyek a város ivóvízellátását biztosítják.

A vízmű telepen kívül a víztorony is közös tulajdonú ingatlan, de csak három tulajdonosa van: Tolna, Bogyiszló és Fácánkert. Ebben az esetben a polgármesterekkel folytatott előzetes tárgyalások alapján a két község az ingatlan rájuk eső részét térítésmentesen átruházza a városra.

Forrás: tolna.hu. A kép illusztráció
Read previous post:
Close