full screen background image
Keresés
2019 március 24 - vasárnap
  • :
  • :

Törölte a Gemenci Nagydíjat az idei versenynaptárból a kerékpáros szövetség

Törölte a Gemenci Nagydíjat az idei versenynaptárból a kerékpáros szövetség

2016.05.27. Törölte az ide versenynaptárából a Gemenci Nagydíjat a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ). A versenyt ettől függetlenül megtartják.

Az MKSZ, illetve az MKSZ Országúti Szakági Tanácsa közleményt adott ki a 42.Gemenci Nagydíj törléséről a szövetség idei versenynaptárából – olvasható a bringasport.hu oldalon.

A Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának közleménye

Venczli Krisztián, mint a Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának vezetője, a 2016.05.27-29. között megrendezett 42. Gemenci Nagydíjra nem jelölök hivatalosan versenybírót. A döntésemet azzal indoklom meg, hogy a verseny szervezője több szabályt is megszeg a verseny rendezésével kapcsolatban, amiben semmilyen kompromisszumot nem hajlandó kötni. Ennek eredményeképpen a verseny szabályos lebonyolítását nem látom biztonságosnak.

Budapest, 2016. május 26.

Venczli Krisztián s.k.
MKSZ Versenybírói Kollégium Vezető

A Magyar Kerékpáros Szövetség Országúti Szakági Tanácsának közleménye

A Magyar Kerékpáros Szövetség Versenybírói Kollégiumának vezetője által tett közlemény folyományaként – amely a Gemenci Nagydíj szervezőivel folytatott egyeztetések kudarca kapcsán állt elő – a szakági tanács úgy határozott, hogy a 2016.05.27-29. között megrendezésre kerülő 42. Gemenci Nagydíj verseny törlésre került a 2016. évi versenynaptárból.

Ennek kapcsán fontos tudni, hogy:

– a verseny nem rendelkezik az MKSZ felelősségbiztosításával, tehát az MKSZ licenchez kapcsolódó versenyzői felelősségbiztosítás sem lesz érvényes a rendezvényen
az MKSZ nem biztosít szakmai felügyeletet a versenyen.

– A versenyen elért eredmények nem kerülnek beszámításra az Országúti Ranglista- és Magyar Kupa pontrendszerébe.

– A nevezett csapatok versenyzői és kísérői tekintetében további fontos információ, hogy mivel a fent leírt helyzet közvetlenül a verseny előtt állt elő, ezért a csapatok versenyzői, segítői szankció nélkül részt vehetnek saját felelősségükre a versenyen. Csapatnevek és mezek használata megengedett.

Budapest, 2016. május 26.

Nagy Zoltán s.k.
MKSZ Országúti Szakágvezető

Steig Csaba a fentiekre az alábbiakkal reagált a Bigemag.hu oldalon:

A híresztelésekkel ellentétben a Gemenc Nagydíj a tervek szerint meg lesz rendezve, a versenyzőkre és a kísérőmotorosokra is kötöttek biztosítási szerződést a szervezők, vagyis mindenki baleset biztosított a verseny és a pályabejárás ideje alatt is. A hazai szövetség által delegált versenybírók távol maradása miatt Romániából érkeznek versenybírók a nemzetközi versenyre. A bringasport.hu-n megjelent közleményre a szervezők – a halaszthatatlan rendezői feladatok miatt – a verseny után kívánnak majd reagálni bővebben – tájékoztatott Steig Csaba főszervező.

A verseny első szakasza egyébként időközben elrajtolt. A további információkat keresse később a Kadarka.net-en!

A képen a rajt előtti pillanatok. Fotó: Kadarka.net A rajtról készült képgalériát itt találja – kattintson!

Gemenci Nagydíj 2016 – program
Forgalomkorlátozások lesznek a Gemenci Nagydíj idején
Read previous post:
Close