full screen background image
Keresés
2018 július 22 - vasárnap
  • :
  • :

Tragikus kimenetelű diszkóbaleset a Garay Gimnáziumnál

Tragikus kimenetelű diszkóbaleset a Garay Gimnáziumnál

2016.04.22. „Értetek“ címmel baleset-megelőzési bemutatót tart a katasztrófavédelem, illetve társszervei április 26-án Szekszárdon, a Garay Gimnázium előtt.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy tragikus kimenetelű diszkóbaleset szimulálásával kívánja felhívni a fiatalok figyelmét a tudatmódosító szerek használatának veszélyeire. Az „Értetek“ elnevezésű gyakorlat célja a diákok figyelmének felkeltése a felelősségteljes közlekedésre, a szabályok megszegésével járó esetleges drámai következményekre. A bemutatót a rendőrség, a mentők, illetve a légimentők, valamint az önkormányzat és civil szervezetek együttműködésével tartják meg.

Minden szekszárdi középiskola meghívást kapott a szimulációs gyakorlatra, melyen bármely érdeklődőt szívesen látnak, ám kisgyermekek számára nem ajánlják annak megtekintését – mondta el a Kadarka.net-nek Boros Brigitta, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Hozzátette: a rendezvény másik célja, hogy felhívja a figyelmet a stroke tüneteire és időben történő kezelésének fontosságára. A diákokat és az érdeklődőket ennek tükrében 11:30-tól félórás beszélgetésre várják, melynek témája a stroke.

A résztvevők ezt követően tragikus kimenetelű esemény szemtanúi lehetnek, a tűzoltók egy diszkóbaleset miatt autóroncsba szorult sérülteket mentenek ki a rendőrség és a mentők részvételével. A szimuláció során a sérülteket légimentők szállítják el helikopterrel. A bemutató narrátora dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos lesz – tudtuk meg Boros Brigittától.

A bemutatóról készült tudósításunkat itt találja – kattintson!

A kép illusztráció. Fotó: legimentok.hu
Read previous post:
Close