full screen background image
Keresés
2018 december 16 - vasárnap
  • :
  • :

Trükkös tolvajok ellen javasol vádemelést a szekszárdi rendőrség

Trükkös tolvajok ellen javasol vádemelést a szekszárdi rendőrség

2017.08.25. Két trükkös tolvaj ellen javasol vádemelést a Szekszárdi Rendőrkapitányság.

2018hirdetés

A kisvejkei és a nagymányoki férfi 2017. március 6. és április 17. között több szekszárdi házba is bekéretőzött különféle ürügyekkel, majd az ingatlanokból pénztárcát és készpénzt is elloptak. A rendőrök a nyomozás eredményeként mindkét férfit azonosították, majd több rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek, szabadlábon védekezhetnek – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes ügyészség részére átadták.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a trükkös tolvajok általában segítségkérés ürügyén kopogtatnak be másokhoz, de gyakran előfordul az is, hogy közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat. Miután bejutottak a lakásba, az ott lakók figyelmetlenségét kihasználva készpénzt, vagy egyéb értékeket lopnak el.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében fontos, hogy ne engedjenek idegeneket az otthonukba, valamint győződjenek meg arról, hogy az idegen, aki kopogtat az ajtajukon, valóban az-e, akinek mondja magát. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 112-es segélyhívó számot és mondják el a rendőröknek, mit tapasztaltak.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close