full screen background image
Keresés
2018 július 20 - péntek
  • :
  • :

Turistákra „vadásznak” Szekszárdon

Turistákra „vadásznak” Szekszárdon

2017.03.13. A Turistavadász nevű új informatikai rendszert vehetik használatba a város idegenforgalmában érintett szereplők május 1-től Szekszárdon – számolt be a turizmusonline.hu.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A portál közlése szerint „Szekszárd felismerte a Turistavadász szoftverben rejlő potenciált, mellyel a hatékonyabb önkormányzati működés mellett egyfajta szolgáltatói attitűderősítéssel a helyi szállásadók mindennapi munkáját is támogatja”.

A turisták ebből egyrészt azt veszik észre, hogy gyorsabbá válik a szálláshelyekre történő bejelentkeztetés, hiszen nem kell bajlódniuk a különféle bejelentőlapok kitöltésével. Másrészről rendszeres tájékoztatást kaphatnak a városban megrendezésre kerülő programokról, rendezvényekről.

A vendégek egyszerűbb bejelentkeztetése a szállásadók munkáját is könnyíti. A Turistavadász szoftver használatával nem duplikálódik a munka a különféle bejelentők és vendégkönyvek egymással párhuzamos kitöltésével. Az adminisztrációs terheket pedig tovább csökkenti, hogy az adóhatóságnak továbbítandó havi IFA-bevallások egy gombnyomásra elkészülnek, összegződnek – írja a turizmusonline.hu

A pontosan és határidőre beérkező adóbevallások az önkormányzat adóbevételeinek növekedése mellett a hivatali dolgozók munkáját is segítik. A rendszer használatával a hivatalnak lehetősége van bármelyik pillanatban megtekinteni az adott szállásadó vendégforgalmát, ezzel is javítva az ellenőrzés hatékonyságát, felszámolva a láthatatlan vendégéjszakákat, fehérítve a helyi gazdaságot.

Jól látható tehát, hogy a fejlesztés nyomán az idegenforgalomban érintett szereplők az önkormányzat segítségével jelentős fejlesztéshez jutnak. Munkájukat, a vendégek számának növekedését, a szezonalitás csökkentését nagyban segíti az a marketingfunkció is, mellyel a városi programok, attrakciók híre szélesebb körben jut el az érdeklődőkhöz. Ezáltal nagyobb eséllyel térnek vissza a városba azok a turisták is, akik korábban már egyszer ellátogattak a megyeszékhelyre.

A város tehát az idegenforgalmi adóbevételek növekedése, az adminisztráció csökkenése mellett azzal is számolhat, hogy szélesebb célcsoportot szólíthat meg, s az így odalátogató turisták nagyobb számban veszik igénybe a város szolgáltatásait, üzleteit, attrakcióit.

Forrás: turizmusonline.hu. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close