full screen background image
Keresés
2018 július 16 - hétfő
  • :
  • :

Tűz ütött ki egy tízemeletes házban Pakson, 19 embernek kellett elhagynia az épületet

Tűz ütött ki egy tízemeletes házban Pakson, 19 embernek kellett elhagynia az épületet

2017.08.10. Tűz ütött ki csütörtök délután egy tízemeletes lakóház legfelső emeletén Pakson, a Babits Mihály utcában.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

A tűz oltását a paksi és a szekszárdi hivatásos tűzoltók jelenleg is nagy erőkkel végzik, a helyszínen három gépjárműfecskendővel, egy magasból mentő szerrel és egy vízszállítóval dolgoznak. A tűzoltás vezetését a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végzi. A tüzet a gyors beavatkozásnak köszönhetően sikerült megfékezni, de a legfelső emeleten lévő lakás egyik szobája teljesen kiégett.

A tűzoltók jelenleg átvizsgálják az épületet további izzó részek után kutatva, eloltják a még esetlegesen parázsló részeket és átszellőztetik a füsttel telítődött helyiségeket. Az átvizsgálás során megállapították, hogy a tűz sem az érintett lakás alatti ingatlanra, sem a tetőre nem terjedt át. A kigyulladt lakásban senkit nem találtak a tűzoltók.

A tűzeset miatt 19 embernek kellett elhagynia az épületet. A tűzesetben senki sem sérült meg. A tűz keletkezési okának megállapítására tűzvizsgálati eljárás indult.

Frissítve – 2017.08.11.

A tűz oltását tegnap 18:30-kor befejezték a tűzoltók, a lakók visszatérhettek otthonaikba. A tizedik emeleten lévő lakás erkélyén kiépített klímaberendezés kültéri egysége teljesen kiégett, azonban az átvizsgálás megállapította, hogy a tűz a lakás belső helységeire a gyors és szakszerű beavatkozás miatt nem terjedt át, a belső szoba csak erősen kormozódott.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close