full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Ugatással jelezte Mancs, hogy az utolsó eltűnt diákot is megtalálta

Ugatással jelezte Mancs, hogy az utolsó eltűnt diákot is megtalálta

2017.09.30. Harminchatórás újraminősítő gyakorlatát tartja a Tolna megye védelmére megalakított Gemenc Mentőcsoport.

A Gemenc Mentőcsoport Tolna megye védelmére, valamint a régió megsegítésére megalakított, civil alapon szerveződő speciális mentőcsoport, amely képes a megye veszélyeztetettségéből adódó helyzetek során jelentkező kutatási és mentési szakfeladatok ellátására.

Ahhoz, hogy a Gemenc Mentőcsoport szükség esetén beavatkozhasson, nemzeti minősítő gyakorlaton kellett megfelelnie, amire a megalakítás évében, 2012-ben került sor, ezt ötévente meg kell újítani. A harminchatórás újraminősítő gyakorlatot szeptember 29-30-án teljesíti a mentőcsoport.

A gyakorlat péntek hajnalban, a mentőcsoport állományának értesítésével vette kezdetét, délután Nagymányokon eltűnt személyeket kerestek. A feltételezés szerint a hirtelen lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására sárlavina zúdult le a völgyben, ami a település egy részét elöntötte. A polgármester tájékoztatása szerint négyen vagy öten eltűntek, ők vagy a sérült épületek romjai között rekedtek, vagy a fás, bokros területen vannak.

A bejelentés alapján a mentőcsoport tagjai drónnal légi felderítést végeztek, majd a terület felosztását követően az eltűntek felkutatására indultak csoportosan, amiben keresőkutyák is a segítségükre voltak. A terepviszonyok nem könnyítették meg a mentőcsoport dolgát, embermagasságú gazban, fák, bokrok és romok között kellett az eltűntek után kutatniuk. Kitartó munkájuk azonban eredménnyel járt, az alapos kutatásnak köszönhetően minden eltűnt személyt sikerült megtalálniuk a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület tagjainak. Mancs hangos ugatással jelezte gazdájának, hogy az utolsó eltűntnek is a nyomára akadt.

Az „eltűntek” a Szekszárdi Ady Endre Szakközépiskola közösségi szolgálatos diákjai voltak.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Fotó: Boros Brigitta tű. fhdgy.
Read previous post:
Close