full screen background image
Keresés
2019 március 20 - szerda
  • :
  • :

Új szolgáltatásokkal várja vendégeit a szekszárdi élményfürdő

Új szolgáltatásokkal várja vendégeit a szekszárdi élményfürdő

2016.05.06. Május 15-én nyitja meg kapuit a Szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő.

A fürdő szolgáltatásai az idén is bővültek. A látogatók visszajelzései nyomán a füves területek egy része felett, illetve a gyermekmedence felett árnyékolókat helyeztek el – mondta el a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere. Ugyancsak új szolgáltatás, hogy az idei szezonban már vezeték nélküli internet (wifi) is lesz a a strand területén. A polgármester arról is beszámolt, ahogy ettől az évtől éjszakánként lefedik a medencéket, így azok kevésbé hűlnek ki éjszaka. Ezt az intézkedést a takarékosság jegyében hozták meg.

2015-ben 77 ezer vendéget fogadott a Szekszárdi Családbarát Strand és Élményfürdő, ahova egyre többen érkeznek vidékről.

Ács Rezső elmondta, a Modern Városok programban reményeik szerint a közeljövőben meg tudják majd kezdeni az építését annak az új, 25×33 méteres uszodának, mely nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A tervek szerint ezzel korán sem áll meg a fürdő fejlesztése, ugyanis a későbbiekben egy fedett élményfürdővel is bővítik a strandot, ami egész évben a vendégek rendelkezésére állhat. Ezen túlmenően pedig egy rendezvényközpontként is szolgáló, teljesen új sportcsarnok épül a régi helyén.

javitas-szekszard-strandZajlanak az előkészületek a május 15-i nyitásra. Fotó: Kadarka.net

Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. vezetője arról tájékoztatott, hogy az idén három év után először emelkednek a jegyárak, átlagosan mintegy tíz százalékkal. A szekszárdi lakcímkártyával érkezők továbbra is kedvezményes áron léphetnek a fürdő területére.

Ahogy korábban, úgy az idén is várják az úszni vágyókat, akik reggel 6 és délelőtt 9 között használhatják a jelenleg úszásoktatásra használt medencét. Változás, hogy ezentúl ugyanebben a medencében kijelölnek egy sávot, amit egész nap az úszók használhatnak.

A nyár a sport jegyében telik a fürdőben, a látogatók tévéken nézhetik majd a foci EB-t, az olimpiai játékok ideje alatt pedig ledfalon lesznek láthatók a közvetítések – mondta Csillag Balázs. Hozzátette, az idén három strandröplabda és egy kézilabda kupát is szerveznek, és ebben az évben is csatlakoznak a strandok éjszakája rendezvénysorozathoz.

A vezetőképen Ács Rezső (balról) és Csillag Balázs. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close