full screen background image
Keresés
2019 március 25 - hétfő
  • :
  • :

Újabb módszeres támadás érte a kormany.hu oldalt

Újabb módszeres támadás érte a kormany.hu oldalt

2016.05.04. Az áprilisihoz hasonló túlterheléses támadást érte a kormany.hu portált – közölte a Belügyminisztérium (BM) szerdán az MTI-vel.

A BM közleménye szerint kedden, az esti órákban a kormany.hu-t több hullámban és több mint hat órán keresztül “külföldi gépekről módszeres támadás érte”.  Az intézkedéseknek és az alkalmazott védelmi rendszereknek köszönhetően a portál elérhetősége helyreállt, azonban nem sokkal ezelőtt újabb támadás kezdődött – írta a minisztérium.

A BM közlése szerint a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje az állam működését biztosító informatikai rendszereket és ezáltal a magyar emberek biztonságát. Az érintett kormányzati szervek – a legmagasabb szintű biztonsági eljárásoknak eleget téve – felkészültek a további támadások kivédésére.

A közleményben felidézik: a támadások több tekintetben hasonlítottak az április 1-jén tapasztaltakhoz. Akkor szintén több hullámban, ezres nagyságrendben érte támadás külföldi szerverekről a kormányzati informatikai hálózatot.

MTI
Read previous post:
Close