full screen background image
Keresés
2018 május 21 - hétfő
  • :
  • :

Ünnepi műsorral és ajándékkal köszöntötték a szépkorúakat Újvárosban

Ünnepi műsorral és ajándékkal köszöntötték a szépkorúakat Újvárosban

2016.12.17. Ünnepi műsorral és kis ajándékkal köszöntötte 70 év feletti tagjait az Újvárosi Római Katolikus Társaskör péntek délelőtt a Szent István Házban.

polus_autohazhirdetés

Az egybegyűlt szépkorúakat Gyurkovics János képviselő, a társaskör világi elnöke köszöntötte a kör 70 éven felüli tagjai részére rendezett karácsonyi ünnepségén. Gyurkovics János örömét fejezte ki, hogy a szekszárdi önkormányzat ismét lehetőséget teremtett arra, hogy a tagtársakat megtudják ajándékozni. Hozzátette, az advent a remény, a várakozás és a lelki feltöltődés időszaka. Ehhez hivatott hozzájárulni a Szent Rita Katolikus Óvoda nagycsoportos óvodásainak műsora.

Szűz Máriát, Szent Józsefet és a háromkirályokat, valamint az angyal és pásztorjelmezbe bújt ovisokat, vagyis a kicsik betlehemes játékát az idősek szelíd mosollyal fogadták. A pöttöm társulat tagjai pedig csillogó szemmel és mély átéléssel adták elő a háromkirályok kis Jézusnál tett látogatásának történetét. Az igazán bájosra sikerült előadást természetesen siker koronázta.

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere a műsort követő beszédében arról szólt, hogy ismét elérkeztünk a karácsonyhoz. Ilyenkor pedig minden ember elcsendesedik, elérzékenyül egy kicsit. Hozzáfűzte, a város is megpróbál a szokásosnál is jobban odafigyelni a rászorulókra, a civil szervezetekre és tagjaira, akiknek munkájára az önkormányzat egész évben támaszkodhat.

Ács Rezső mondott beszédet. Fotó: Kadarka.net

Mint azt Ács Rezső elmondta, az önkormányzat tizenhét civil szervezeten keresztül juttat el ajándékot az egyedül élőknek, rászorulóknak. A város civil szervezetei között pedig meghatározó az Újvárosi Római Katolikus Társaskör, melynek fontos eseménye az adventi ajándékozás. A város civil szervezetei között egyébként is kevés az olyan, mely annyira aktív életet él, mint a társaskör – tette hozzá.

A polgármester a műsorral kapcsolatban azt mondta, a gyermekek fellépése a jövő szempontjából fontos. Lényeges, hogy az idősek és a fiatalok olyan közös pontokat, programokat találjanak, melyeken jól érzik magukat együtt – fogalmazott a városvezető. Szerinte az újvárosiak ezen a téren is jó példával járnak elől.

Ács Rezső azt is megosztotta, hogy a jövőben szeretnék növelni a civil szervezetek támogatására fordítandó forrásokat.

A polgármester megköszönte a közösségi élményt, melyet a társaskör ünnepségén átélhetett, majd zárásként az újvárosiak további aktivitását kérte és sok egészséget, valamint boldog ünnepeket kívánt.

A képen balra Gyurkovics János és Horváth Jánosné Edit. Fotó: Kadarka.net

Horváth Jánosné Edit, a társaskör általános elnökhelyettese elmondta, a tagok közül 17 családot és 67 egyedülálló 70 éve felettit ajándékoznak meg. Olyan csomagot állítottak össze, mellyel az ünnepet szeretnék szebbé tenni. A kétezer forint értékű csomagokba így kuglóf, szaloncukor, narancs, kölyökpezsgő és halászlé tészta került.

Ezt követően Horváth Jánosné Edit, Ács Rezső és Gyurkovics János átadta a csomagokat.

Az Újvárosi Római Katolikus Társaskör december 18-án, vasárnap tartja hagyományos karácsonyi ünnepségét, melyen pásztorjátékot adnak elő a katolikus iskola tanulói. Ezt követően 27-én 18 órai kezdettel János-napi borszentelésre várják az érdeklődőket, január 1-jén pedig újévi köszöntőt tartanak.
Read previous post:
Close