full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Változékony lehet a hétvége időjárása, sok csapadék érkezhet a jövő héten

Változékony lehet a hétvége időjárása, sok csapadék érkezhet a jövő héten

2019.05.10. A nappali csúcshőmérsékletek 20 fok körül alakulnak, de a hajnalok hidegek maradnak és borult égboltra lehet számítani a hétvégén Szekszárdon és környékén, ahol némi csapadék is hullhat. A jövő hét első felében enyhén csökkennek a hőmérsékletek és jelentős mennyiségű csapadék is várható.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 7, napközben 21, szombat hajnalban 7, napközben 22, vasárnap hajnalban 12, napközben 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, szombaton mérsékelt, vasárnap időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken közepesen felhős, szombaton és vasárnap borult lesz. Pénteken 0,5-, szombaton 1-, vasárnap 3 mm csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében csökkennek a hőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 8, napközben 16, kedd hajnalban 10, napközben 17, szerda hajnalban 11, napközben 16 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn közel 30, kedden mintegy 5, szerdán további 15 mm csapadék valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken reggel, délelőtt a keleti, északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék, majd a gomolyfelhő-képződés mellett ott is sok napsütés várható szórványosan záporral, helyenként zivatarral. A szél élénk, helyenként, illetve zivatar környeztében erős lehet. A leghidegebb órákban 3-9 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik a levegő, a Dél-Dunántúlon lesz a legenyhébb az idő.

Szombaton nagyrészt napos időre lehet számítani, nyugat felől megnövekvő fátyolfelhőzettel, többnyire kevés gomolyfelhővel, majd késő délutántól nyugaton megvastagszik felhőzet. Késő délutántól a Dunántúl nyugati részén egyre nagyobb területen várható eső, záporeső, addig legfeljebb néhol fordulhat elő gyenge csapadék. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 4-10, a maximumhőmérséklet 19-23 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Keleten szakadozott, vékonyabb felhőzet valószínű, és kelet felé haladva egyre kisebb a csapadék esélye. A Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik a szél is, keletebbre csak élénk légmozgás várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-13, a legmagasabb hőmérséklet 11-23 fok között alakul, kelet felé haladva lesz egyre melegebb.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close