full screen background image
Keresés
2020 június 30 - kedd
  • :
  • :

Vasárnap ismét 33 fok körül alakulhat a hőmérséklet Szekszárdon

Vasárnap ismét 33 fok körül alakulhat a hőmérséklet Szekszárdon

2017.07.27. Fokozatosan melegszik a levegő a következő napokban: egyre többfelé várhatók 30 Celsius-fok körüli maximumok. Emellett ismét egyre több lesz a napsütés is, de helyenként záporok, akár zivatarok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken országszerte többórás napsütés valószínű, emellett elsősorban az északi megyékben (Észak-Dunántúlon, az Északi-középhegységben) helyenként zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Inkább csak északon erősödhet meg átmenetileg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 között várható.

Szombaton sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 13-18 fok lehet. Napközben 26-31 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a többórás napsütés mellett erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből elszórtan – főként nyugaton és északon – zápor, zivatar is kialakulhat. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökések is kísérhetik, de zivataroktól függetlenül is megerősödik az Észak-Dunántúlon a délkeleti szél. A minimumhőmérséklet 15-20 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 29-34 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Szekszárdon és környékén pénteken napközben 27-, hajnalban 14 fok várható, szombaton a nappali csúcshőmérséklet 29-, a minimum hőmérséklet 17 fok körül alakul, vasárnap napközben már akár 33 fok is lehet, míg hajnalban 19 fok várható.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close