full screen background image
Keresés
2019 február 19 - kedd
  • :
  • :

Vasúti balesetet szimuláltak Dombóváron

Vasúti balesetet szimuláltak Dombóváron

2017.09.30. Több feladatból álló gyakorlatot szervezett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat A MÁV dombóvári telephelyén az oda vonulásra jogosult hivatásos tűzoltó-parancsnokságok részére. A gyakorlati feladatok végrehajtásába bekapcsolódtak a MÁV kivonuló műszaki csoportjai is.

A gyakorlat feltételezése szerint a festőkabinban álló dízelmozdony gyulladt ki, a lángok az épületre is átterjedtek. A tüzet a kivonuló rajoknak sikerült rövid időn belül megfékezniük.

A gyakorlat második részében a feltételezés szerint a tűz átterjedt az épület mellett álló villamos mozdonyra, amelynek felsővezetéke áram alatt volt. A vezetékszakasz áramtalanítását és a feszültségmentesítést a MÁV Felsővezeték Csoportja elvégezte, a tűzoltást csak ezek után lehetett megkezdeni.

A harmadik részben egy kisiklott és megsérült, ipari sósavat szállító tartálykocsi balesetet kellett felszámolni. A veszélyes anyag kifolyását a tűzoltók védőruhában felderítették, megszüntették, a mentesítés után a tartálykocsi sínre helyezését a MÁV Balesetelhárítási Csoportja tűzoltói közreműködéssel végezte el.

A gyakorlat élethűen berendezett helyszínei hozzájárultak a vasúti közlekedés és szállítás területén előforduló tűzesetek, balesetek következményeinek gyors és szakszerű felszámolásához, az együttműködés megteremtéséhez szükséges gyakorlati ismeretetek megszerzéséhez.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kép illusztráció
Read previous post:
Close