full screen background image
Keresés
2018 május 28 - hétfő
  • :
  • :

Világbajnok szekszárdi kajakozókat köszöntött a polgármester

Világbajnok szekszárdi kajakozókat köszöntött a polgármester

2016.10.07. Világbajnok szekszárdi kajakozókat köszöntött kiváló teljesítményük elismeréseként Ács Rezső polgármester péntek délután a Fritz Borház és Panzióban.

Szeptemberben rendezték meg Németországban, Brandenburgban a maratoni kajak-kenu világbajnokságot, ahol a Szekszárdi Kajak-Kenu SE két versenyzője, Korsós Zsófia és Nagy Viktória az ifjúsági leány párosok mezőnyében, K–2-ben (19 km) 1:29:59,3-as idővel világbajnok lett.

A Garay János Gimnázium két tanulóját, illetve a szakosztályt vezető Jámbor Attilát a kimagasló teljesítmény elismeréseként köszöntötte Ács Rezső polgármester, aki a város ajándékát is átadta a világbajnokoknak.

– Büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen kis városban, mint Szekszárd, ilyen nagy tehetségeket találni – kezdte Ács Rezső. A szakosztály az elmúlt években végzett szakmai munkája kajak-kenu társadalomban is nagy elismerést váltott ki – folytatta a városvezető. Mint mondta, a kemény munkának köszönhető az is, hogy a válogatott keretbe bekerültek az egyesület sportolói.

Hozzátette, a Szekszárdi Kajak-Kenu SE tagjainak száma gyarapszik, és idővel remélhetően egyre többen érnek el olyan szintre, hogy bekerülnek a válogatottba.

Korsós Zsófia (b) és Nagy Viktória a sportoláshoz igen hasznos ajándékot, egy-egy jó minőségű napszemüveget vehetett át Ács Rezső polgármestertől. Fotó: Kiss Albert

Ács Rezső azt is elmondta, hogy javaslatot fognak terjeszteni a közgyűlés elé a Szekszárd Büszkesége elismerő cím (melynek alapításáról idén január végén döntött a közgyűlés – a szerk.), illetve az azzal kapcsolatos rendelet „továbbfejlesztéséről”. Az elképzelés, illetve a javaslat szerint azokat, akik világversenyen érnek el kimagasló teljesítményt, külön kategória szerint ismerik majd el – tájékoztatott a polgármester.

Jámbor Attila, a Szekszárdi Kajak-Kenu SE vezetője úgy fogalmazott, köszöni a szekszárdi önkormányzatnak, hogy valóst támogatást nyújt munkájukhoz. Mint mondta, nem véletlenül jutottak el idáig. A klub fejlődéséhez és a kiemelkedő teljesítmények eléréséhez szükségük van a város és a szponzorok támogatására.

A szakosztály vezetője szerint szükség van rá, hogy minél több gyermek sportoljon. A sportolásnak köszönhetően rendszer kerül a gyermekek életébe, a fiatalok ennek és a mozgásnak köszönhetően egészségesebben élhetnek, illetve a környezetüket is jobban megismerhetik.

Rengeteg idő- és energiaráfordítással lehet kiemelkedő teljesítményt nyújtani – foglalta össze röviden a sikerhez vezető utat Jámbor Attila.

Mint elárulta, nagyon reméli, hogy a lányok maradnak a klubnál, mint ahogy abban is bízik, hogy sikerül tovább fejleszteni a szakosztályt. Már most is, országos szinten is kiemelkedő a klub, de ha minden elképzelésük „összejön”, akkor az az ország legjobban felszereltjei közé tartozik majd – mondta Jámbor Attila zárásul.

A vezető képen: Nagy Viktória (b) Korsós Zsófia, Jámbor Attila és Ács Rezső.  Fotó: Szekszárdi Vasárnap – Kiss Albert
Read previous post:
Close