full screen background image
Keresés
2018 július 22 - vasárnap
  • :
  • :

Világrekordot jelentő sebességgel repült a Vasember-ruhás feltaláló

Világrekordot jelentő sebességgel repült a Vasember-ruhás feltaláló

2017.11.12. Világrekordot jelentő 51 kilométeres óránkénti sebességgel száguldott “testtel irányított sugárhajtású ruhájában” egy brit feltaláló.

reklam_furdonapok_2018hirdetés

Az “Igazi Vasemberként” is emlegetett Richard Browningnak harmadik nekifutásra sikerült rekordsebességre gyorsulnia az angliai Readingben lévő Lagoona Parkban tartott rekordkísérlet során. Egy szerencsétlen kanyar után a férfi végül a vízben kötött ki, de ez sem tudta beárnyékolni a rekorddöntés miatt érzett örömét – írta a news.sky.com.

A Guinness-rekordok képviselője a helyszínen hitelesítette a keddi rekordot, amelyet azonban csak csütörtökön, a Guinness-rekordok világnapján jelentettek be.

A Vasember-ruha hat darab kerozin hajtotta mikrogázturbinából áll. Az öltözéket kizárólag a test mozgatásával lehet irányítani, ezért Browningnak komoly izomerősítést kellett végeznie a rekordkísérlet előtt, hogy képes legyen egyensúlyozni a levegőben.

“Minden alkalom különleges, amikor az ember beöltözik, hiszen ilyenkor nagyjából 45 kilogrammot veszel magadra, szóval érzed, hogy most valami nagy dolog fog következni” – mondta Browning, a Gravity Industries nevű brit technológiai vállalat alapítója és első számú tesztpilótája.

Fotó: TED.com

MTI
Read previous post:
Close