full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

Vörös figyelmeztetés: még durvább ónos eső jöhet

Vörös figyelmeztetés: még durvább ónos eső jöhet

2017.01.31. Harmadfokúra emelte a várható ónos eső miatt kiadott figyelmeztetést Tolna megye és több más megye területére vonatkozóan az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A figyelmeztetést keddre és szerdára is kiadták. E szerint Tolna megyében tartós, több órás ónos eső várható. A várt csapadékmennyiség meghaladhatja az 5 mm-t – közölte az OMSZ a MET.hu-n. A meteorológiai szolgálat kedden Tolna megye mind a hat járására elsőfokú riasztást adott ki, vagyis cikkünk írásától számítva (12:30) néhány órán belül már ónos eső eshet.

A harmadfokú, vagyis vörös figyelmeztetést Tolna mellett Baranya-, Bács-Kiskun-, és Fejér-, valamint Pest megye területére rendelték el. Az ország többi megyéjére első-, vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Mindig ellenőrizze, hogy aktuális-e még a figyelmeztető jelzést. Ezt a met.hu-n teheti meg – kattintson!

Märcz László, a szekszárdi Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság vezetője felhívta a figyelmet, hogy ónos eső esetén csak a csapadék megszűnését követően lehet hatékonyan végezni a síkosságmentesítést. Szerdára egész napra csapadékot jeleznek, a reggeli órákig ónos eső, majd a nap további részérben eső eshet, mely lefagyása szintén várható. A csapadékos időszakban bizonyosan lesznek csúszós utak, járdák, lépcsők a városban.

Útinform – kattintson!

Az igazgatóság arra kéri a lakosságot, hogy – a balesetek megelőzése érdekében – ennek figyelembe vételével közlekedjenek és közreműködjenek a síkosság mentesítési feladatok elvégzésében, ingatlanjaik környezetében.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.01. szerda éjfélig

Jelentős mennyiségű ónos eső, északon havazás

Kedden eleinte az ország északi felében kialakulhat időszakos gyenge havazás, ónos szitálás, majd a déli óráktól nyugat felől főként a Dunántúlon már előfordulhat helyenként időszakos kisebb ónos eső. A csapadék intenzitásának növekedése a délutáni óráktól valószínű. Szerda éjfélig az Északi-középhegység térségében a legtöbb helyen 5-15 cm hó valószínű, de főként Nógrád megyében, illetve Pest megye északi részein hullhat a nagyobb mennyiség. Az ország döntő részén (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól délre, kivéve a Tiszántúl keleti részét, és a Dunántúl északnyugati részét) jelentős mennyiségű (több mm-nyi) ónos eső várható a kedd délutáni, esti óráktól. Szerda reggelig a Pécs-Budapest sáv körüli megyékben akár 10-15 mm-nyi csapadék is lehullhat ónos eső formájában. Szerda napközben a Győr-Debrecen vonaltól északra várható több mm-nyi ónos eső kiemelten az Alföld északi részén és az Északi-középhegység előterében, a vonaltól délre inkább esőre számítunk.

2017.01.31. 10:10 Országos Meteorológiai Szolgálat

Illusztráció: nosza.info
Read previous post:
Close