full screen background image
Keresés
2020 február 23 - vasárnap
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

X. Tolle Borvidék Félmaraton: szédületes tempóban gyűlnek a nevezések

X. Tolle Borvidék Félmaraton: szédületes tempóban gyűlnek a nevezések

2019.03.27. Igen szépen gyűlnek a nevezések a jubileumi X. Tolle Borvidék Félmaratonra, melyet május 4-én rendez meg a Borvidék Futóegyesület a Szekszárdot övező dombságban.

Bár az embert próbáló versenyig még több mint egy hónap van vissza, a nevezések száma már most túllépte a szédületes ezerhatszázat. Márkus István szervező ezt a számot kérdésünkre nagyon jónak nevezte. Mint azt hozzátette, a tavalyi ezerkilencszázzal szemben, várakozásai szerint az idén mintegy kétezren indulnak majd – a párját ritkító – félmaratonon. Ugyancsak hozzáfűzte, a 30 kilométeres távolság a verseny történetében a leghosszabbnak számít.

A versenyzők összesen hat – 30-, 22-, 16-, 11-, illetve 5-, és 1 km-es gyermekeknek szóló távon – mérethetik meg magukat.

A legtöbben egyébként – ahogy ez a Borvidék Félmaratonon már megszokott – éppen a leghosszabb, 30-, illetve 22 kilométeres távot választották, választják. Kétség sem férhet hozzá, hogy a futók „szenvedni jönnek Szekszárdra” – jegyezte meg a szervező, aki azt is megosztotta, hogy a verseny útvonala nagyon hasonló lesz a tavalyihoz.

Márkus István azt is elárulta, hogy a 10. jubileumi Tolle Borvidék Félmaraton a „Bohém rapszódia alcímet viseli” és a verseny is ennek hangulatában zajlik majd. A versenyzőket a Queen együttes örökzöldjei fogadják majd és természetesen a rajtcsomagban található póló is ennek jegyében készül. A zene fontos szerepet kap a verseny során, a futókat az útvonal mentén több helyszínen is élő zenével, na és persze fröccsel várják.

Emellett minden nevező egy-egy palack Öröm rozét is kap az Eszterbauer Borászat jóvoltából.

A verseny honlapját itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close