full screen background image
Keresés
2019 május 22 - szerda
 • :
 • :

Hősök Napja Fesztivál – Bonyhád

Hősök Napja Fesztivál – Bonyhád

2017. május 26. (péntek) 09:00 – 2017. május 28. (vasárnap) 19:00
7150 Bonyhád – A 15 hektáros rendezvényi terület Bonyhád város déli részében, a 6-os számú főút mentén, a 159-es km kőnél található. Dél felől Pécs irányából jobbra, északról Szekszárd felől balra közelíthető meg. A rendezvény helyszínére vezető úton táblák segítik a látogatók tájékozódását. A beérkező gépkocsikat a szervezők fogják a helyszínre beengedni. A parkolás ingyenes.

program, koncert, hagyományőrzés

A rendezvény három fő témakör köré épül, amelyek a következőek:

 • Hősök Napja
 • Gyermeknap
 • Nemzeti Összetartozás Napja

Ezen három témakör segítségével egy olyan többnapos hagyományőrző, kulturális, sport és szabadidős rendezvényt hoztunk létre, amely mondanivalójával és témaköreivel egyedülálló hazánkban.

A Hősök Napja Fesztivál fő programcsoportját hadtörténeti bemutatók alkotják, ahol az ország számos pontjáról érkező katonai hagyományőrző csoportok az általuk épített táborokban várják a különböző történelmi korszakok katonai felszereléseinek és fegyvereinek kedvelőit.

Az állami szervek részéről a Magyar Honvédség, Rendőrség, Büntetés – Végrehajtás, Tűzoltóság, Mentők részt vesznek a rendezvényen, ahol kiállítások és bemutatók segítségével kapunk képet a munkájukról.

Magyar Honvédség szervezésében 2017. május 28-án, vasárnap Bonyhád városában található I. és II. világháborús magyar katonai emlékművek koszorúzása kezdődik katonai tiszteletadással. A kiemelt fontosságú ünnepségre nagy szeretettel várjuk az egyházi, állami, önkormányzati, civil és sport szervezetek tagjait és képviselőit, valamint minden kedves érdeklődőt.

A gyermeknap alkalmából rengeteg kulturális, hagyományőrző, sport program, valamint érdekes játék várja a legkisebbeket.

Kulturális intézmények, múzeumok, könyvkiadók, civil és sport szervezetek, színjátszó előadások, történelmi filmvetítések, valamint kézműves és környezetvédelmi foglalkozások színesítik a rengeteg programot.

Péntek és szombat este szabadtéri élőzenés koncertekkel zárjuk a napot.

Hogy miért gyertek el a 7. Hősök Napja Fesztiválra?

 • ha szereted a Gyermekedet boldognak látni
 • ha fontos számodra a Gyermeked egészsége, fejlődése és a jövője
 • ha Te is jól akarod érezni magad
 • ha szereted a Családod
 • ha szereted Hazádat
 • ha büszke vagy Őseidre
 • ha büszke vagy a Magyar Hősökre
 • ha tudod, minek az évfordulója van június 4-én, ha nem akkor azért
 • ha tudod, hogy honnan jöttek az Őseid, ha nem akkor azért
 • mert nincs az országban hasonló rendezvény
 • ha meg akarod őrizni mindazok Emlékét, akik az életüket adták azért, hogy te itt most nyugodtan olvasgass, akkor gyere el Bonyhádra a 7. Hősök Napja Fesztiválra, ahol annyi program és látnivaló vár rátok, hogy a család minden tagja önfeledten szórakozhat három napon keresztül.

Látnivalók, programok, röviden – tömören:
Katonák, rendőrök, börtönőrök, tűzoltók, mentők, jurták, magyarok, avarok, varégok, páncélos lovagok, törökök, huszárok, amerikaiak, angolok, németek, szovjetek, katonai hagyományőrzők százai, sátrak, íjak, puskák, kardok, fegyverek, ágyúk, tankok, csatajelenetek, párbajok, katonai bemutatók, katonai táborok, kiállítások, katonai veterán járművek, felvonulás a városban, magyar csaták animációs filmen, történelmi színjátszók, csikósok, néptáncosok, múzeumi és nemzetiségi kiállítások, székelyek, svábok, felvidékiek, rendhagyó történelemóra, péntek-szombat esti koncertek, veterán jármű találkozó, önkéntes tűzoltó találkozó, 3D mozi, katona zenék, játszótér, homokozó, szalmavár, kézi fakörhinta, népi játékok, kézműves foglalkozások, aknamező felderítés, környezetvédelmi foglalkozások, tájfutás, lovaglás, lovas kocsikázás, íjászat, szituációs lövészet, légpuska lövészet, fegyverkiállítások, küzdősport bemutatók, természetjárás, ládamászás, óriás hinta, labirintus, ügyességi játékok, rally-cross versenyautók, habparty, hat-gyakorlat, ajándékok, kisállat simogató, galambok, rendőrkutyák, motoros rendőrök, hazaszeretet, nemzeti összetartozás, megemlékezések, koszorúzások stb. …

Gyönyörű környezetben, rengeteg érdekességgel és látnivalóval várjuk a gyerekeket és a családokat, valamint minden kedves látogatónkat 2017. május 26-27-28-án Bonyhádon, a 7.Hősök Napja Fesztiválon. A belépőjegy megváltása után a fent említett programok megtekintése és az azokon való részvétel ingyenes.

Kedvezmény:
Szombaton és vasárnap a belépés ingyenes a katonáknak, rendőröknek, börtönőröknek, tűzoltóknak, valamint a 14 év alatti gyermekek részére. A kedvezményes belépést csak érvényes testületi igazolvány és diákigazolvány felmutatásával lehet igénybe venni!

Ajándék: A szombaton váltott belépőjegyek vasárnapra is érvényesek.

A rendezvény 2017. május 26-án reggel 09:00 órától, 2017. május 28.-a vasárnap 19:00 óráig várja a látogatókat.

Kellemes kikapcsolódást és jó szórakozást kívánunk mindenkinek.

Részletes programok hamarosan.

További információ: http://hosoknapja.hu/

Fotó: hosoknapja.hu
Read previous post:
Close