full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Bősz Adrián

Bősz Adrián

Cím: Bősz Borászati Kft. 7100 Szekszárd, Béri B. Á. u. 62
Tel.: +36 70/ 32 73 488
E-mail:
“Olyan borokat szeretnék készíteni, amelyek mindig a magas minőséget célozzák meg, de egyben a jól iható borok közé sorolhatóak. Olyan borokat, melyek nem csupán a szekszárdi stílust képviselik, hanem a Bősz Adrián-féle egyedi stílust is. Ez pedig szerintem elsősorban a gyümölcsösség és tisztaság.
A boraim talán sarkosak, de egyértelműek, mindig hozzák a fajtát és a területet, ahonnan érkeznek. Talán így könnyebben megszerethetőek. Nem célom az óriás test építése, sokkal inkább a hosszútávon élvezhető ízek, zamatok és illatok, amik ezeket a borokat jellemzik.
Az alapborokon kívül kiemelten jó évjáratokban, kiemelten jó minőségű alapanyagból prémium borok is kerülnek piacra. Az első ilyen évjárat 2009 volt, de 2011 sem mutatkozott gyengébbnek. A prémium tételek egyedi gólyás címkével és különleges beltartalmi értékekkel rendelkeznek.
A tipikusan vörösboros Szekszárdon először egy egészen különleges rajnai rizlingből készült válogatás bor, mely elnyerte mind a szakma, mind a vásárlók elismerését. Ennek sikerét reményeim szerint megismétli a 2011-es kadarka dűlőszelekció is.”

Bátán van a pincém, meg van a családunknak egy kis háza, de Szekszárdon lakom, és szekszárdi vagyok. Persze kicsit azért bátai is, az érzelmi kötelék elég erősen ideköt. Gyerekkorom minden nyarát itt töltöttem a nagyapámnál, akinek egyszerű nevelési módszere volt: nappal segítettem a szőlőben, utána jöhetett csak a játék. Valamikor akkor kezdődött.

Mértékkel, ésszel, de használni kell az új eljárásokat, technikákat. Lépésről-lépésre haladok, de folyamatosan. Amint lehetőség van rá, fejlesztek valamit. Nem holnapra készülök el, hosszú távra tervezek, és nem hitelből akarok építkezni.


ElőzőDániel Pince KövetkezőBodri Pincészet és Optimus Étterem


Read previous post:
Bodri Pincészet és Optimus Étterem

Világversenyen nyert Dúzsi Tamás Görögszó bora

2015.03.12....

Close