full screen background image
Keresés
2022 január 17 - hétfő
  • :
  • :

Fekete Borpince

Fekete Borpince


– Borbemutató (a pincénél, vagy privát rendezvényeken)
– Borkóstoló
– Borértékesítés
– Étkeztetés
– Bortrezor
– Szálláshely

Előzetes bejelentkezés szükséges!


Székhely (postacím): 7100. Szekszárd, Zápor u. 3.
Tel.: +36 74/ 414 785

Pince: Szekszárd, Iván-völgy, hrsz. 9662
Tel: +36 74/ 712 906

E-mail: info@feketeborpince.hu


Nyáron: 60 főig
Télen: 30 főig
Szálláshely: legfeljebb 10 fő (2 pótággyal)


“A családi hagyományokat követve, szüleim munkáját folytatva kezdtem el borokat készíteni. Kezdetben saját magam és családom részére állítottam elő a bort, ezért is különleges gondossággal és odafigyeléssel végeztem a munkám. Később a borkészítés választott szakmám és hivatásom lett, a pincészet kibővült és családi vállalkozássá nőtte ki magát.
A szőlőművelés és borkészítés módját számomra a kezdetektől fogva a hagyományok és a környezet iránti tisztelet, valamint a boraimat fogyasztók iránt érzett felelősség határozza meg. Borászként is ugyanolyan odafigyeléssel állítom elő boraimat, mint azt korábban szőlősgazdaként tettem.
Az eddigiekben is és továbbra is a célom a folyamatosan és egyenletesen jó minőségű, a szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, bársonyos és tüzes borok természetes és környezetbarát módon történő előállítása. Örömmel tölt el, hogy a Fekete Borpince borait fogyasztók visszajelzései és a nemzetközi, valamint hazai versenyeken elért eredmények igazolják törekvéseinket.”

A pincészet borai között megtalálhatók a Magyarországon kedvelt fajtajelleges vörösborok, mint a kadarka, a kékfrankos, a zweigelt, valamint a közkedvelt francia világfajták is, mint a cabernet sauvignon, a cabernet franc, a merlot vagy a syrah, többféle évjáratban is.

A fehérborok közül cserszegi fűszeres, olaszrizling és chardonnay szőlőből készült borok vannak, valamint különlegességnek számít a fehér kadarka és a késői szüretelésű tramini és cserszegi fűszeres szőlőből készült édes desszertbor.

Népszerűek a pince rosé és siller borai is, intenzíven gyümölcsös illat- és ízviláguknak köszönhetően. A rosé kékfrankosból és zweigeltből áll, sillerből pedig háromféle készül: kékfrankosból, kadarkából, továbbá kékfrankos és cabernet franc házasításából.

Vörösbor-házasításból a hagyományos szekszárdi bikavér (kékfrankos, kadarka, merlot és cabernet sauvignon borokból) mellett van bordeaux-i házasítás cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot borokból összeállítva ‘Misztérium’ néven. A pince egyedi és sokak által ismert cuvée-különlegessége a hatféle bor házasításából készült ‘Patikárius’. A pince legújabb bora a cabernet sauvignon és syrah fajtákból álló ‘Mókamester’.


– Készpénz
– Bankkártya
– Paypass

 
Read previous post:
Close