full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Németh János

Németh János


Főbb borok: rosé, Virtus cuvée, kadarka, kékfrankos, Sygno Bikavér, Porkoláb cuvée, syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon
Étkezés: egyeztetés szerint

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Családunk generációk óta foglalkozik borkészítéssel, így már gyerekkoromban is magamba szívhattam a borkészítés tudományát. Apáról fiúra szállt a szőlő és a borkészítés szeretete. Szinte gyerekként döntöttem el, hogy a „borász hivatást” választom, ezért tanulmányaimat is ezzel a céllal végeztem.

Borászként a kiváló minőségű szőlőalapanyagot tekintem elsődlegesnek a jó bor készítésénél, ezért különös figyelemmel kísérem nemcsak a saját, hanem a más ültetvényekről vásárolt szőlő megfelelő kezelését is.

Célom, hogy megőrizzem a hagyományos kézművességet mind a szőlőtermesztés, mind a borkészítés munkafolyamataiban, és az egyedi ízvilágú, a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, elegáns vörösborok készítése.

2008-ban a Legeredményesebb Ifjú Borász címet nyertem el a Szekszárdi hegyközségi borversenyen.

 

Pincészet

Pincészetünk ültetvényei Magyarország egyik legősibb szőlőtermelő területén, a Szekszárdi borvidéken találhatóak. Családunk generációk óta foglalkozik borkészítéssel, de boraink csak 2007-ben kerültek kereskedelmi forgalomba.

Az Iván-völgyi domboldalon található, nagyszülők által épített pince és régi présház, amely a borkóstolás helyszíne, valamint az újonnan épített feldolgozó.

Az ültetvények területe 8 hektár, és a Szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el, Iván-völgyben, Porkoláb-völgyben, Görögszóban, Gyűszű-völgyben, Decsi-hegyen, Baranya-völgyben.

 

A borok sokszínűségéhez hozzájárulnak, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak. Borászként a kiváló minőségű szőlőalapanyagot tekintem elsődlegesnek a jó bor készítésénél, ezért különös figyelemmel kísérem nemcsak a saját, hanem a más ültetvényekről vásárolt szőlő megfelelő kezelését is.

 

Célom, hogy megőrizzem a hagyományos kézművességet mind a szőlőtermesztés, mind a borkészítés munkafolyamataiban, és az egyedi ízvilágú, a Szekszárdi borvidékre jellemző gyümölcsös, fűszeres, de mégis testes, elegáns vörösborok készítése.

Cím: 7100 Szekszárd, Ivánvölgy Hrsz: 9679
Kontakt személy: Németh János
Tel.: +(36) 20/ 51 68 457
E-mail: ,


Németh János pincelátogatás
ElőzőPosta Borház KövetkezőNeiner Családi Pince


Read previous post:
Neiner Családi Pince

Merfelsz Pince

Close