full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Remete Bor

Remete Bor


Tételek: az érdeklődőkkel történt megbeszélés szerint
Étel: falatkák a kóstolóhoz

Főbb borok
– kadarka
– cabernet
– merlot
– kékfrankos
– olaszrizling
– cserszegi fűszeres
– siller

Előzetes egyeztetés szükséges!

Rendhagyónak tűnhet, hogy sem a feleségem Ildikó, sem én tanult szakmámat tekintve nem vagyunk borászok, de még csak mezőgazdászok sem. Akkor tulajdonképpen mi adhat mégis alapot arra, hogy egy több mint 8 hektáros szőlő és borgazdaságot irányítsunk?
A kérdés persze költői, mert aki közelebbről ismer bennünket, az tudja – legalábbis itt Szekszárdon – hogy a Vesztergombi család a városban a legrégebbiek közé tartozik. Az ősök mind apai, mind anyai ágon földdel, mezőgazdasággal, szőlővel foglalkoztak. Szőlővel, borral való bánást így ha akartam, ha nem, megtanultam (leginkább akartam, sőt ennek érdekében tanultam is).  A feleségem vezetékneve pedig mivel Schiller, kell, hogy szeresse a szőlőt és a bort. Így 1999-ben közösen indítottuk el a Remete Bort. A cég nevével is jelezve önálló utunkat.

Kedvenc borom a kadarka. Ez a szőlő illetve bor tette híressé Szekszárdot. Volt idő mikor kivágtuk. Nem felelt meg a szocialista gazdálkodás követelményeinek. Mára ismét többek számára kezd népszerűvé válni. Az örökölt és a vásárolt szőlőket újratelepítjük. Fajtaválasztékunkat olaszrizlinggel akarjuk bővíteni, jelezvén, hogy Szekszárdon a tüzes vörösborok mellett szép fehérborokat is lehet készíteni.

Cím: 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 75.
Telefon: +36 20/ 93 51 961
E-mail:
Fax: +36 74/ 316 182

 


Remete Bor
ElőzőKékfrankosra hangolva: különleges poharat alkotnak KövetkezőA templom tornya, ahogy még nem látta


Read previous post:
A templom tornya, ahogy még nem látta

Közgyűlést tart a vakok és gyengénlátók megyei egyesülete

2015.04.03....

Close