full screen background image
Keresés
2021 június 22 - kedd
  • :
  • :

Sebestyén Pince

Sebestyén Pince

Leírás
– 7-9 fajta a pincészet forgalomban kapható palackos boraiból
– a kóstoláshoz igény szerint sonkát, kolbászt, szalámit és sajtokat kínálnak friss kenyérrel
– a kóstoló időtartama 3-4 óra
– ültetvény túra és pincelátogatás
– legalább 6 fős társaság esetén dűlőszelektált és régebbi évjáratú borok bemutatása
– borkóstoló végén borvásárlási lehetőség
– a borokat Sebestyén Csaba borász személyesen mutatja be

Előzetes egyeztetés szükséges!

Vidéki borkóstoló
– éttermekben
– céges rendezvényeken
– baráti társaságok
– borklubok
– stb. részére
– a borokat Sebestyén Csaba borász személyesen mutatja be

Előzetes egyeztetés szükséges!

A Sebestyén Pincét 1998-ban családunk alapította, Magyarország egyik legjobb klimatikus adottságokkal rendelkező termőhelyén, a Szekszárdon található Iván-völgyben. A Szekszárdi Történelmi Borvidéken a szőlőtermesztés kultúrája egészen a római korig vezethető vissza. Változatos fajtaszerkezetű vidék ez, ami jelmondatában is tükröződik: „Varietas delectat” – A változatosság gyönyörködtet. Jól érzik magukat e tájon a fehér- és kékszőlő fajták, a hungarikumok és a jól ismert világfajták egyaránt.

Ez a változatosság borainkban is megmutatkozik: fajtaboraink, a Kékfrankos, Kadarka, Zweigelt, Merlot, Cabernet, Sagrantino és a Cserszegi Fűszeres mellett a borvidék sokszínűségét Icze névre keresztelt birtokborunkon, Bikavérünkön és csúcsborunkon, a Gráduson keresztül is szeretnénk bemutatni.

Borászatunk termőterületeit folyamatosan bővítve, 2013-tól 12,5 hektáron termesztünk szőlőt és – szigorú hozamkorlátozás mellett – mintegy 8-10 hektárról vásárolunk válogatott termést. A kézi szüretig a szőlőfürtök többszöri válogatáson esnek át, hogy a lehető legjobb minőséget kapjuk, s ezt követően a feldolgozást is a legkíméletesebben végezzük. Az erjesztés során a tradicionális eljárásokat ötvözzük a modern technológiákkal, az azt követő érlelés új és régi tölgyfahordókban történik. Az így kiérlelt bort, lehetőség szerint, egy tételben palackozzuk, garantálva, hogy adott tételen belül a palackok tartalma azonos minőségű legyen. Évente körülbelül 60.000 palack bort készítünk. Boraink legjelentősebb magyarországi forgalmazója

Cím: 7100 Szekszárd, Kalász u. 26.
Telefon: +36 74/ 318 360
Mobil: +36 30/ 378 12 10
E-mail: sebestyenpince@t-online.hu