full screen background image
Keresés
2021 november 22 - hétfő
  • :
  • :

Toronyi Pince

Toronyi Pince


Hitvallásunk
Filozófiánk: értéket teremteni.

Fontos számunkra, hogy az igényes szakmai munka eredményeként a borvidék különleges adottságait tükröző borok kerüljenek ki a pincéből.

A minőség mindenek felett, mely estünkben 5 év kitartó munka eredménye.

Hogy értük el mindezt? 7-8 fajtával is próbálkoztunk, a borainkat folyamatosan versenyeztettük – főleg helyi versenyeken – rengeteget tanulva és évről évre jobb eredmények születtek. Stratégiánk bevált. Most már bátran készítünk „nagyobb” mennyiséget is, hiszen számunkra oly fontos minőség nem öncélú. Mindezt a fogyasztókért, a kulturált borfogyasztásra nevelés és a borfogyasztás népszerűsítése érdekében tartjuk nagyon fontosnak. Ma már országos és nemzetközi versenyeken is megméretjük borainkat és évről évre jobb eredményekkel büszkélkedhetünk, de ami ennél is többet jelent, az a fogyasztók, a borbarátok elismerése egy-egy pohár TORONYI féle bor elfogyasztása után.

Számíthat ránk! Mi is számítunk Önre! Keressen fel bennünket, és szerezze be a bort nálunk, egyenesen a termelőtől. Akár ünnepekre, ajándékba, vagy a hétköznapokra boraink közül megtalálja a megfelelőt.

Birtok

Szőlőskertjeink a történelmi múltú szekszárdi borvidéken találhatók.A borvidék sokszínűségét kihasználva, dűlőink termését külön kezelve, hozamkorlátozással dolgozzuk fel a legmagasabb minőség elérése érdekében.

Választékunkat a hazai fajták adják – kadarka, kékfrankos, zweigelt, zenit – melyekből a jövőben a száraz vörösborok mellett rozé és fehérbor is készül majd nagyobb mennyiségben.

Területünk nagy része Csötönyi-völgyben található, dél-nyugati fekvésű 18-20 éves ültetvények. Itt elsősorban kékfrankos és kisebb mennyiségben zweigelt terem.
A terméskorlátozásra nagy hangsúlyt fektetünk hiszen a kékfrankos így kiváló minőséget ad. Decsi hegyen az Aranydombon kékfrankos ültetvényünk van, mely a legkorábban – 2001-ben – vásárolt birtok. Előnyös fekvése miatt magas minőségű termést ad. A dél-keleti fekvésű Kadarka ültetvény a Cinka dűlőben található, 13 pászta. A hagyományos művelésmód eredményeként különleges fűszeres, testes, színanyagban gazdag bor készül belőle. Gesztenyés dűlőben észak-nyugati lejtőn található a 20-22 éves ültetvény melyről a jövőben fehér bort fogunk készíteni. Az itt termő zenit megbízható, minden évben kiváló minőséget adó ültetvény.

Bor értékesítés

Értékesítés: Boraink saját pincénknél szerezhetők be, illetve borbárokban, vinotékákban.

Borbemutató: Előzetes bejelentkezés és egyeztetés szükséges. A pince és présház méretét tekintve kicsi, ezért 6-8 fős vagy kisebb csoportok, családok, baráti körök bejelentkezésére van lehetőség.

Előzetes bejelentkezésre:

– Palackozott borok értékesítése

– Borkóstolás

Vendéglátás

Előzetes bejelentkezés és egyeztetés szükséges. A pince és présház méretét tekintve kicsi, ezért 6-8 fős vagy kisebb csoportok, családok, baráti körök bejelentkezésére van lehetőség.

Elérhetőség

Név: Toronyi György
Mobil: 30 40 68 614
Mail: toronyigyorgy@freemail.hu
Cím: 7100 Szekszárd, Sárköz u. 74.
Levelezési cím: 7100 Szekszárd, Cseri J. u. 20.
Read previous post:
Tuti Büfé

Hamburger...

Close