full screen background image
Keresés
2019 szeptember 10 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

1,2 milliárd forintból indul útprogram Szekszárd térségében

1,2 milliárd forintból indul útprogram Szekszárd térségében

2018.02.15. A Terület- és Településfejlesztési Operatív program 1,2 milliárd forintos támogatásával 8,8 kilométernyi közutat újít fel és 9,4 kilométernyi kerékpárutat épít a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szekszárd térségében.

A zrt. arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a projekt keretében két mellékúton, a Szekszárd-Decs-Várdomb összekötő út 1,85 és a gemenci Dunánál lévő Keselyűs hajóállomáshoz vezető út közel 7 kilométeres szakaszán készül majd teljes útrekonstrukció.

A munkák során a sérült pályaszerkezeti rétegeket kijavítják, és a teljes útfelület több rétegben terített aszfaltburkolatot kap. A hajóállomáshoz vezető úton négy autóbusz-megállónál épül új öböl és felszálló sziget.

A projekt leírása szerint a beruházás közvetlenül kapcsolódik az M6-os autópálya 2010-ben forgalomba helyezett, Keselyűsi csomópontjához. Az azóta megnőtt forgalom miatt az érintett szakaszon jelentősen romlott az útburkolat, ami több balesetet is okozott.

A mellékutak felújítása mellett 9,45 kilométer hosszon új, az útburkolattól elválasztott, kétirányú kerékpárút is készül: a Szekszárd-Decs-Várdomb összekötő út mellett több mint 2,1, a Keselyűs hajóállomáshoz vezető út mellett pedig 7,3 kilométernyi új kerékpár-szakaszt építenek meg.

A projekt előkészítő szakaszban van, a kormányzati pályázati portálon közzétett összefoglaló szerint a tervezett befejezési határidő 2021. augusztus 25.

MTI


ElőzőFontos győzelmet aratott a női kosárlabda-válogatott Litvánia ellen KövetkezőNAV: az egyéni vállalkozóknak február 26-áig kell az szja-t bevallani


Read previous post:
NAV: az egyéni vállalkozóknak február 26-áig kell az szja-t bevallani

2018.02.15....

Ismét csökken az üzemanyagok ára – ennyiért tankolhat Szekszárdon

2018.02.15....

Close