full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

1,3 milliárd forintból gazdálkodhat a Tolna Megyei Önkormányzat

1,3 milliárd forintból gazdálkodhat a Tolna Megyei Önkormányzat

2019.02.15. Az idei költségvetés, marketingterv, és az önkormányzati cégekkel történő együttműködés részletei is terítékre kerültek a Tolna Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. A közgyűlési tagok támogatták, hogy a megyei önkormányzat csatlakozzon a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, és egy további döntés értelmében Tolna Megyei Klímairodát hozhatnak létre.

Mintegy 1,3 milliárd forintból gazdálkodik idén a Tolna Megyei Önkormányzat. Jelen összeg az előző évhez képest közel negyed milliárddal több, és hasonlóan tartalmazza az elnyert pályázati forrásokat is. Az előterjesztés szerint a feladatok ellátására elegendő forrás jut az idén.

Az önkormányzat saját cégeinek ügyeit is sorra vette a testület: többek között üzleti terveket, feladat-ellátási szerződéseket hagytak jóvá.

Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke. Fotó: Ótós Réka.

Az idei marketingtervezés szempontjából is előrelépés történt, hiszen elkészült a 2019. évre vonatkozó, marketing stratégiához illeszkedő terv. Eszerint az arculatváltáson átesett megyei önkormányzat a jövőben is nagy hangsúlyt fektet az új szerepköréhez illő imázs megjelenítésére. Rendezvénynaptár sorakoztatja fel, milyen események várhatóak az elkövetkező időszakban, s milyen akciók keretében kívánja népszerűsíteni a megyét az önkormányzat. Fő célként fogalmazódott meg, hogy a megye folyamatosan jelen legyen a települések életében. A Közgyűlés támogatta a megfogalmazott célokat.

A turizmusfejlesztés jegyében határoztak arról, hogy a megyei önkormányzat csatlakozik a Tolna Kincse Turisztikai Egyesülethez, amely projekt keretében átfogó megyei turisztikai honlapot hoz létre. A sikeresen megvalósított megyei klímaprojekt folytatásaként, a klímastratégiában is rögzített klímairoda létrehozását is támogatták a képviselők.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka.
Read previous post:
Close