full screen background image
Keresés
2021 július 24 - szombat
  • :
  • :

135 millió forintból újult meg a szedresi óvoda

135 millió forintból újult meg a szedresi óvoda

2017.11.24. Százharmincöt millió forintból szinte teljesen megújult a Szedresi Bezerédj Amália Óvoda, melynek ünnepélyes átadóját csütörtökön tartották. Az intézményben korszerűsítették a fűtés, az elektromos hálózatot, a hőszigetelést, valamint nyílászáró- és tetőcserét hajtottak végre, továbbá új eszközöket szereztek be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) által biztosított 135 millió forintos támogatásból.

A megújult óvodával tovább gyarapodott a falu és annak közössége – e gondolattal kezdte beszédét Kovács János, Szedres polgármestere. A köszönetről sem feledkezett meg: Horváth István országgyűlési képviselő, Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök és a kormány irányába is a hála szaván szólt.

– Modern és esztétikailag kifogástalan lett az épület illetve környezete. A fejlesztés azonban nem pusztán óvodaépítés, hanem a jövő építése is. Ebben a szellemben építette a névadó Bezerédj Amália az akkoriban még „gyermekkert” elnevezésű létesítményt. Az óvoda az egyik legfontosabb intézmény a községben, ezért fektettek ekkora hangsúlyt a projekt megvalósítására – húzta alá a polgármester.

Köszöntőjét jókívánságokkal zárta: „az óvoda sose legyen üres, legyen mindig tele élettel, legyen mindig sok-sok jól nevelt, vidám és egészséges gyermek!”

Dr. Gábor Ferenc (b), Kovács János és Horváth István. Fotó: Ótós Réka

Dr. Gábor Ferenc, a megyei főjegyző beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy számos fejlesztés valósul meg a TOP forrásoknak köszönhetően. Számos település megyeszerte büszke arra, hogy gyarapodik, és olyan beruházások történnek, amelyek az ott élő emberek mindennapjait, jövőjét segítik.

– Olyan hálás feladat és örömteli pillanat, mint a mai, kevés van, hiszen mindig is közelebb állt a szívünkhöz egy olyan fejlesztés, amelyet a gyermekekért valósíthatunk meg. Büszkék vagyunk Szedressel fennálló partnerségünkre és arra, hogy sikerült egy valódi értelemben vett mintaprojektet menedzselnünk.

Mondhatjuk úgy is: a megyei önkormányzati hivatal és a települések közös projektjei közül zászlóshajónak számít a szedresi óvoda fejlesztése. Kivételes együttműködésben, gyorsan, zökkenőmentesen és hatékonyan dolgoztunk együtt. A főjegyző kijelentette, hogy a megye valamennyi települése számíthat a Tolna Megyei Önkormányzat Hivatalának szakmai segítségére.

Fotó: Ótós Réka

A főjegyző Gróf Klebelsberg Kunó gyermekekről, nevelésről szóló soraival fejezte be köszöntőjét: „Ne csak tanítsa, hanem szeresse a magyar gyermeket!” mind a tanár, mind az óvónő. Azt kívánom: tegyünk így mindannyian! – biztatott mindenkit.

Horváth István is örömtelinek nevezte az eseményt és elmondta: a községben nem ez az első és nem is az utolsó fejlesztés. Érdemes gyarapítani Szedresen, sokan érzik úgy, hogy jó ott élni.

Az ünnepséget a Szekszárdi 2. Sz. Óvoda Szedresi Bezerédj Amália Tagóvodája bővítése, felújítása és eszközbeszerzés című (TOP-1.4.1- 15-TL1- 2016-00004 azonosítószámú) projekt zárásaként rendezték meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close