full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

150 millió forintból fejlesztették a gondozási központ családsegítő és gyermekjóléti szolgálatát Bonyhádon

150 millió forintból fejlesztették a gondozási központ családsegítő és gyermekjóléti szolgálatát Bonyhádon

2018.06.20. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) 150 millió forintos támogatásával fejlesztette a Bonyhádi Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata Perczel Mór utcai épületét az önkormányzat.

A bonyhádi önkormányzat 150 millió forint európai uniós támogatást nyert el a TOP-4.2.1-15- TL1-2016-00001 kódszámú „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának és szolgáltatásainak fejlesztése” elnevezésű projekt megvalósítására. A projekt a Bonyhádon működő Család- és Gyermekjóléti Központ, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, és a Közösségért Alapítvány által működtetett Közösségi Pszichiátriai Ellátás fejlesztésére irányult. A projekt célja az infrastrukturális fejlesztés mellett a szolgáltatások integrált működésének megteremtése.

A projekt megvalósításának helyszíne a Bonyhádi Gondozási Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata Perczel Mór utca 27. szám alatti épülete. A fejlesztés során fűtéskorszerűsítés, nyílászáró csere, a homlokzatra és a födémekre kiterjedő hőszigetelés, valamint energetikai korszerűsítés történt. Az energetikai beruházások jelentősen, akár 50-60 %-al csökkentik az épület rezsiköltségét.

A megfelelő munkakörülmények érdekében, új irodahelyiséget, illetve interjú szobákat alakítottak ki, valamint irodai és számítástechnikai eszközöket, bútorokat és egy személygépkocsit is beszereztek. Utóbbi a Bonyhádi Gondozási Központ és a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak, a bonyhádi járás 25 településére történő közlekedést segíti, így a lakosság lakóhelyen is elérheti a központ, illetve a szolgálat szolgáltatásainak egy részét.

A fejlesztésnek köszönhetően a közösségi pszichiátriai ellátás, mint új tevékenység megjelenik az intézmény életében, a Közösségért Alapítvánnyal történő együttműködés révén. A projekt specifikuma a három szolgáltatás (család- és gyermekjóléti, a család- és gyermekjóléti központi és a közösségi pszichiátriai ellátás) együttműködéséből létrejövő, a pszichoszociális krízisekre gyorsan, és hatékonyan reagáló, innovatív ellátási forma.

Forrás: Bonyhád Város Önkormányzata