full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

150 millió forintból megújult a városi bölcsőde Szekszárdon

150 millió forintból megújult a városi bölcsőde Szekszárdon

2019.09.25. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban újult meg a városi bölcsőde Szekszárdon.

A városi bölcsőde mintegy 150 millió forintból újult meg. Ebből 140 millió forint értékben végeztek felújítást és korszerűsítést, míg 10 millió forint értékben eszközbeszerzést végeztek – mondta a helyszínen szerda délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester.

Mint azt tudatta, a fejlesztést a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból végezték el. Hozzáfűzte, a TOP volt az első, mely esetében az önkormányzat dönthette el, hogy mire fordítja a programban rendelkezésre álló forrást. A város pedig úgy gondolta, hogy azt minél inkább a családok érdekét szolgáló fejlesztésekre használják fel. Megemlítette, egyre több fiatal költözik Szekszárdra és vállal gyermeket és az önkormányzat dolga, hogy biztosítsa a számukra szükséges feltételeket.

Ács Rezső emlékeztetett, az idén már átadtak egy 14 férőhelyes mini bölcsődét a Kadarka utcában, így a városi bölcsődében lévő 125 férőhellyel együtt már elegendő hely áll rendelkezésre. Azt is elmondta, hogy a következőkben korszerűsítést és bővítést hajtanak végre a szőlőhegyi óvodában, illetve korszerűsítik az ott található bölcsődét.

Mészárosné Wittmer Boglárka intézményvezető a fejlesztést megköszönve többek között arról szólt, hogy a megújult udvarra különösen büszkék. Megemlítette, az udvaron két kisház létesült, melyek nem csak játéktárolóként szolgálnak, de kis mosdóval és illemhelyiséggel is el lettek látva. Ez pedig nagyban segíti a kicsik szobatisztaságra való nevelését.

Tamás István, a generálkivitelező T-Build Kft. ügyvezetője elmondta, a fejlesztés és felújítás során napelemparkkal látták el az épületet, melyet hő és vízszigeteléssel láttak el. Emellett kicserélték a nyílászárókat, a fűtőtesteket és a villamoshálózat is megújult. Az udvaron két tároló épült vizesblokkal, homokozókat alakítottak ki és újítottak fel, valamint közel félezer négyzetméter új térburkolatot raktak le.

Fotó: Kadarka.net


bölcsőde Mészárosné Wittmer Boglárka
ElőzőKét mustgáz-mérgezés történt egy nap alatt Pakson KövetkezőMegújult az óvoda és mini bölcsőde létesült Sióagárdon


Read previous post:
Megújult az óvoda és mini bölcsőde létesült Sióagárdon

2019.09.25....

Vízmértékkel támadt apa és fia

2019.09.25....

Close