full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

155 millió forintból fejlesztik a városi bölcsődét Szekszárdon

155 millió forintból fejlesztik a városi bölcsődét Szekszárdon

2017.03.23. Annyi játékot kaptak a gyermekek a városi bölcsődében csütörtökön az önkormányzat nevében Ács Rezső polgármestertől, hogy azt gondolhatták máris elérkezett a húsvét.

Az apróságok kis műsorral és egy saját készítésű, a tenyérlenyomatukat ábrázoló képpel fejezték ki hálájukat a városvezetőnek. A játékokat a TOP forrásból a Perczel utcai bölcsődében megvalósuló fejlesztések, eszközbeszerzések részeként adta át a városvezető. A mostani eszközbeszerzés értéke hárommillió forint volt, de egy közel ötmillió forint értékű csomagot is átvehet majd a bölcsőde, illetve a bölcsődések.

Mint azt Ács Rezső elmondta, az intézményben összesen 155 millió forintért hajtanak végre jelentős, főként energetikai korszerűsítést. Az épületet nemcsak szigetelik, de a nyílászárókat is újakra cserélik és az elektromos rendszert is felújítják. A program részeként új építményeket alakítanak ki és a járdák, illetve a pancsoló is teljesen megújul. Emellett lecserélik, kibővítik a csoportszobák bútorzatát. A fejlesztések révén tízzel gyarapodik majd a férőhelyek száma.

A beruházás újabb fejezet a szociális és oktatási ellátórendszer fejlesztésében, melyben több iskola és óvoda is érintett. A fejlesztésnek köszönhetően még jobb körülmények várják majd a gyermekeket és az intézmények fenntartási költsége is nagyban csökken.

A cél, hogy minden városi gyermek számára jó körülményeket biztosítson a város – mondta Ács Rezső polgármester.

Több óvoda és iskola is érintett a felújításokban

Mint azt nemrég megírtuk, saját költségvetésből újított fel az önkormányzat öt vizesblokkot a Gyermeklánc Óvoda Perczel utcai és Szent-Györgyi Albert utcai tagintézményében. A két óvoda öt vizesblokkjában mintegy 12 millió forintos ráfordítással nemcsak a burkolatokat cserélték le, de a szerelvényeket is újakra cserélték.

Mint arról ugyancsak beszámoltunk, a Dienes Valéria iskolában 23 millió forintos beruházással nemrég teljesen megújult az étkező.  Nemcsak a burkolatok újultak meg, és a padlót illetve a radiátorokat cserélték le, de 38 teljesen új asztalt, és 152 széket, valamint új evőeszközöket is beszereztek.

Szintén megírtuk, a Baka István-, illetve a Dienes Valéria Általános Iskolában összességében 900 millió forint értékben hajtanak végre energetikai korszerűsítést. Emellett folytatni szeretnék az iskolai tornatermek és öltözők felújítását is, melyet részben a városban működő klubok segítségével, az azok által a helyi vállalkozásoktól gyűjtött TAO-kedvezménnyel valósítanának meg. A tervek szerint egész évben használható kis labdarúgópályákat is létesítenének iskolákban és óvodákban. Az óvodafelújítási program a kertvárosi- és a szőlőhegyi óvodát is érinti.

A vezető képen Ács rezső polgármester adja át a játékokat a gyermekeknek. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close