full screen background image
Keresés
2020 május 28 - csütörtök
  • :
  • :

164 millió forintból újul meg a városi bölcsőde Szekszárdon

164 millió forintból újul meg a városi bölcsőde Szekszárdon

2019.04.17. Javában folynak a munkálatok az 1979-ben épült városi bölcsődében, melyet 164 millió forintból újíttat fel az önkormányzat.

A bölcsőde 2014-ben két új csoportszobával bővült, aminek köszönhetően a férőhelyek száma 100-ról 125-re gyarapodott – emlékeztetett Ács Rezső polgármester szerda délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, most a bővítéssel nem érintett épületrész felújítása zajlik.

Mint azt a polgármester részletezte, a korszerűsítés részeként belső festéseket és javításokat végeznek, de megtörténik a belső elektromos hálózat korszerűsítése, a lámpák és elektromos szerelvények, valamint a nyílászárók cseréje. Emellett leszigetelik a tetőt, a lábazatokat és a homlokzatot is, a tetőre pedig napelemek kerülnek. A projekt elemeként új csoportszobai eszközöket és bútorokat is beszereznek és újrafüvesítik az udvart, ahol pancsoló, illetve homokozók is létesülnek.  Vagyis a rekonstrukció keretében a teljes régi épületrész és az egész udvar megújul. A munka elvégzésének határideje július vége.

Ács Rezső tudatta, az energiatakarékosság jegyében elvégzendő beruházásnak köszönhetően nagyban csökkennek majd a városi bölcsőde fenntartási költségei, ami a város költségvetését tekintve is előnyös.

A polgármester elmondta, Szekszárd a felújítással csatlakozik a miniszterelnök által meghirdetett, a bölcsődei férőhelyek számának növelését célzó programhoz. Zárásként emlékeztetett, néhány hete adták át a Kadarka utcai mini bölcsődét, mely 14 gyermek elhelyezését biztosítja. Mint fogalmazott, az önkormányzat a férőhelyek számának növelésével és a felújítással kíván hozzájárulni a szekszárdi gyermekek elhelyezési körülményeinek jobbá tételéhez.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close