full screen background image
Keresés
2021 március 1 - hétfő
  • :
  • :

17 illegális migránst és két embercsempészt fogtak el vasárnap Tolnában

17 illegális migránst és két embercsempészt fogtak el vasárnap Tolnában

2020.02.02. Pörbölyön és az M9-es autóúton is illegális migránsokat és embercsempészeket fogtak el vasárnap a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai – közölte a főkapitányság. 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai vasárnap néhány perccel egy óra előtt Pörbölyön ellenőriztek egy cseh rendszámú személygépkocsit. Az egyenruhások igazoltatták az autó sofőrjét, egy 26 éves cseh férfit és öt, a járműben tartózkodó személyt, akik szírnek vallották magukat. Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Pörbölytől mindössze 30 kilométerre – 01 óra 40 perckor – az M9-es autóúton állítottak meg egy lengyel rendszámú Fiat Ducato típusú kisteherautót a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei. A rendőrök ellenőrizték a 40 éves grúz sofőrt, majd a jármű rakterét, ahol tizenkettő, magát szírnek valló férfi tartózkodott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az egyenruhások a 17 illegális migránst előállították, majd meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán  a 26 éves cseh és a 40 éves grúz járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására is.

Videó: TMRFK
Read previous post:
Close