full screen background image
Keresés
2020 február 22 - szombat
  • :
  • :
tolnamegyeivakok.hu

hirdetés

180 millió forintból javítják a foglalkoztatást Tolna megyében

180 millió forintból javítják a foglalkoztatást Tolna megyében

2018.12.20. A GINOP 5.1.5-16-2017-00014 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Tolna megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Tolna Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A nagyságrendileg 180 millió forintos forrásból megvalósuló fejlesztés keretében az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület, Karrier Szakmai Diáksegítő Egyesület, KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és Tolna Megye Ifjúságáért Alapítvány négyfős konzorciuma a hozzá irányított álláskeresők és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 2500 fő bevonását tervezik 2020. augusztus 30-ig.

Az érintett személyek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek. Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerő-piaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás, pszichológiai tanácsadás, szociális információ nyújtás, személyre szóló állásfeltárás és elhelyezés, személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás, munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás, munkaerő-piaci mentori szolgáltatás, pályaválasztási- és pályamódosítási tanácsadás, pályaorientációs csoportos foglalkozás, egyéni álláskeresési tanácsadás, vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

Az alig több mint egy év alatt 600 fő érdeklődését sikerült felkelteni és a szolgáltatásoknak köszönhetően közel 200 fő helyezkedett el a nyílt munkaerőpiacon.

A GINOP 5.1.5-16 „Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása” elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

Forrás: Újra Dolgozni Tolnában Egyesület. A kép illusztráció
Read previous post:
Close