full screen background image
Keresés
2018 december 11 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

200 millió forintból bővül a szekszárdi rendezvények infrastruktúrája

200 millió forintból bővül a szekszárdi rendezvények infrastruktúrája

2017.11.17. Mintegy 200 millió forintból szerez be a városi rendezvények lebonyolításához szükséges eszközöket és egyebeket az önkormányzat. Az ezzel kapcsolatos szerződést péntek délelőtt írta alá Ács Rezső polgármester és Fehér János, a Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.

2018hirdetés

A város életében egyre fontosabb szerepet töltenek be a nagyrendezvények, melyekből egyre több van és melyeken évente összesen 120-150 ezer ember vesz részt. A rendezvények számának gyarapítása és azok színvonalának emelése lényeges cél, mivel a minőségi rendezvények tovább növelik Szekszárd turisztikai vonzerejét – mondta el Ács Rezső a témában megtartott pénteki sajtótájékoztatón. Mint emlékeztetett, új rendezvény a Háry Mesefesztivál és a Szekszárd Város Napja, illetve az új formában megszervezett Pünkösdi Hal- és Vadünnep, a Szent László Nap, valamint a Márton-napi Vigadalom, és az adventi rendezvénysorozat. Emellett a város ettől az évtől a Gemenc Nagydíj szervezését is átvette.

Ács Rezső tudatta, a rendezvények lebonyolításánál azonban gondot jelent a szükséges infrastruktúra biztosítása. Sok eszközt, kelléket, egyebeket kell ezekhez bérelni, ami drága. A Települési- és Területi Operatív Program (TOP) forrásainak köszönhetően azonban az önkormányzat most ezen a területen is fontos fejlesztést valósíthat meg. A TOP turisztikai fejlesztésekre fordítható keretösszegéből mintegy 200 millió forint értékben szereznek be olyan eszközöket és egyebeket, melyek biztosítják az önállóságot a rendezvényszervezések terén. Emellett a saját eszközök biztonságot is jelentenek, mivel mindig rendelkezésre állnak – közölte a polgármester.

Ács Rezső (j) és Fehér János. Fotó: Kadarka.net

A kétszázmillió forintból többek között komplex színpadtechnikát és például a Háry Mesefesztiválhoz kötődő, „Gyújtson fényt a ceruzád” – fényfestés a Művészetek Háza falán megtartásához szükséges kivetítőt szereznek be. Emellett saját szaniter konténert, rendezvénysátort, sörpad garnitúrákat, marketingelemeket, például zászlótartó roll up-okat, valamint a rendezvények idején a kommunikációt biztosító adóvevők beszerzését biztosítják a pénzből.

Ezeken túlmenően olyan mobil padlórendszert vásárolnak, mint amit az idei Szekszárd Szüreti Napokon is használtak azért, hogy ezzel is kíméljék a zöldfelületeket, valamint napvitorlákat szereznek be, melyek a tűző napsütésben megtartandó rendezvényeken hűsítő árnyékot adhatnak. Utóbbiakat egyébként nemcsak a rendezvények idejére állítják fel, hanem a nyári hónapok alatt is megtalálhatók lesznek a Béla király téren – tájékoztatott a városvezető.

A sajtótájékoztató végén Ács Rezső polgármester, és Fehér János, a MÁK megyei igazgatóságának – mint közreműködő szervezet – vezetője látta el kézjegyével látta el a pályázati szerződés-megállapodást.

A vezetőkép a 2017-es Szekszárdi Szüreti Napokon készült. Fotó: Kadarka.net


Fehér János Gemenc Nagydíj Háry János Mesefesztivál Márton-nap rendezvény
ElőzőSzekszárdról is szállíthatnak tejet és tejtermékeket a Kínai Népköztársaságba KövetkezőÚj gént azonosítottak egy ritka betegség kialakulásának hátterében magyar tudósok


Read previous post:
Új gént azonosítottak egy ritka betegség kialakulásának hátterében magyar tudósok

2017.11.17. Több...

Lehangoló időjárásra számíthat Szekszárdon és környékén

2017.11.17....

Close