full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

200 millió forintból korszerűsítették a vízelvezetési rendszert Váralján

200 millió forintból korszerűsítették a vízelvezetési rendszert Váralján

2019.10.07. Korszerűsítették a váraljai vízelvezetési rendszert a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) mintegy 200 milliós forrásának köszönhetően.

A víztározók mellett, a Váraljai Parkerdőben tartott az önkormányzat ünnepélyes projektzáró rendezvényt, amelyen Potápi Árpád János államtitkár és Fehérvári Tamás megyei közgyűlési elnök is felszólalt. Sziebert Éva polgármester köszönetét fejezte ki a támogatásért, mely révén már nem okozhat gondot a csapadékvíz a településen.

A projekt keretében rendezték a Váralja-patak belterületi medrét, felújítottak három hordalékfogó gátat és hét hidat. A patak belterületi szakaszának meder-rehabilitációjára is sor került, külterületen pedig a parkerdő hordalékfogóit rekonstruálták. Továbbá támfalakat építettek, hidakat javítottak.

A TOP-2.1.3-15-TL1-2016-00002 azonosítószámú, 199.995.300 Ft-os projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close